Елица Бъчварова с бронз от Балканиадата в Турция

borbaelicabychvarova

В рамките на традиционния Селановски събор – село Селановци, община Оряхово организира турнир по класическа борба за деца, момчета, кадети и момичета.

Председателят на спортния клуб г-н Василев приветства всички участници и пожела успех на момчетата и момичетата.

В турнира се състезаваха осем клуба по борба от България, а общият брой на състезателите бе 80 души.

СК „Ст. Николов” бе представен от седем борци, разпределени в различните категории.

При подготвителна група деца в категория до 26 кг, имахме двама участника. Станислав Ненов не успя да спечели отличие, но показа, че на него можем да разчитаме в бъдеще. Кристиян Петков след две загуби и две победи завоюва бронзов медал и третото място в турнира.

В категория до 30 кг, Никалъс Зашев записа две победи, но допусна и загуба на финала и остана на второ място и взе сребърен медал.

В групата на децата в кат. 47 кг, Йоан Алексиев показа много добра техника, а също и тактика, като успя да победи всичките си противници и заслужено спечели златен медал и първото място от тази силна надпревара.

При момчетата в кат. 59 кг, имахме двама представители. Калоян Тенев допусна загуба и не успя да спечели отличие. Стефан Барев записа три победи, допусна една загуба и завоюва сребърен медал от турнира.

Алекси Зашев бе нашият представител при кадети в кат. 58 кг. След три победи с туш, допусна една загуба и окичи гърдите си със сребърен медал.

През изтеклия уикенд в гр. Бурса, Турция, се проведе Балканско първенство по борба за момчета и момичета.

СК „Ст. Николов” имаше двама представители в националните отбори на България. Стоян Барев завърши на седмо място на Балканския шампионат. Най-голяма радост на всички донесе Елица Бъчварова, която се класира на трето място и завоюва бронзов медал от това престижно първенство. Това участие бе възможно с финансовата подкрепа на Тома Томов, който финансира безвъзмездно Елица, за което му изказваме нашата огромна благодарност, а за него е удоволствие, че трудът на това момиче бе възнаграден на този висок форум.

Изказваме благодарности и на инж. Алекси Кесяков за финансовата подкрепа, която бе оказана на другия ни състезател Стоян Барев.

С  този медал СК „Стоян Николов” е един от малкото клубове в България, които имат отличие от Балканския шампионат. В тази надпревара се включиха 180 борци от 10 държави на Балканския полуостров и се бориха в двата стила.

Иван Нешков, треньор

Добави коментар