Елица Бъчварова спечели бронзов медал от Балканското първенство по свободна борба в Словения

Eli_borba

Петото Балканско първенство по класическа и свободна борба за момчета, момичета, кадети и кадетки се проведе в гр. Мурска собота, Словения.

На това първенство взеха участие 260 състезатели от 12 държави, намиращи се на територията на Балканския полуостров.

Националният отбор на България за кадетки бе представен от четири състезателки, като в него място намери и Елица Бъчварова от СК „Стоян Николов” Златица, в категория до 52 кг.

Като неин личен треньор Иван Нешков бе в треньорския щаб на националния отбор за кадетки. Първенството бе открито от Министъра на спорта на Словения, както и от кмета на града.

След като бе изтеглен жребия, Елица трябваше да направи три схватки, като нейните противнички бяха от Косово, Турция и Хърватия.

Най-решителна се оказа срещата в третия кръг, защото трябваше да победи на всяка цена, за да завоюва медал на Балканиадата.

Схватката започна много лошо, като в първата част имаше пасив от четири точки.

Аз, като неин личен треньор, знаех, че Ели има много силна втора част, защото тя бе подготвена както физически, така и тактически. През втората част видяхме една преобразена боркиня, като тя успя да обърне резултата в своя полза. Най-инфарктни се оказаха последните 15 секунди от двубоя. Противничката и от Хърватия колабира на тепиха, но след лекарската намеса, хърватката продължи схватката. Ели успя да удържи победата си до края на срещата.

С тази си победа и завоюваният бронзов медал, българският национален отбор за кадетки се класира на трето място в отборното класиране. Старши треньорът на България бе награден с купа за добрите постижения.

С това добро представяне СК „Стоян Николов” показа, че може да подготвя както състезатели по борба в класическия стил, така и момичета и кадетки по борба свободен стил.

Иван Нешков,

треньор

Добави коментар