Елица Бъчварова на второ място в държавно първенство

borbaElica

На 10 април в Сливен се проведе Държавен лично-отборен шампионат за момичета, кадетки и девойки. В състезанието участие взеха над 90 момичета от 30 отбора, около 65 кадетки от 19 отбора от България.

В шампионата за първи път участваха две състезателки от СК „Ст. Николов” – Златица. Те имаха шанс да покажат, че в Златица се тренират и двата стила борба и то на най-високо ниво. И двете ни състезателки от около година и половина се занимават сериозно в залата по борба, участвали са на турнири и спартакиади и бе време да вземат участие в държавен лично-отборен шампионат.

Във възрастова група момичета в категория до 48 кг. Елица Бъчварова започна състезанието срещу боркиня от Карнобат и успя да я победи с технически туш, 10:0 точки, като изпълни много ефектно схватката заден суплес, с което удиви много треньори в залата. Втората среща бе идентична с първата, като и тя завърши с туш за представителката на златишкия клуб. В третата си схватка Елица бе толкова убедителна на тепиха, че след като постигна за 40 секунди победа с туш, на противничката й се наложи да ползва медицинска помощ. Във финалната си схватка нашето момиче започна добре, но се видя, че силите й я напускат и тя загуби от много добре подготвена и по-рутинирана състезателка от отбора на Средец. В крайното класиране от 11 състезателки в тази категория Елица завоюва сребърен медал от шампионата и то пред погледа на петкратната световна шампионка Станка Златева.

При кадетките наша представителка бе Елвира Раева, която се състезава в категория до 56 кг. Ели беше с по-малко собствено тегло и това се отрази на схватката й. За съжаление тя загуби от доста опитна боркиня и отпадна от първенството.

На Елица предстои участие в Пловдив в силна републиканска спартакиада, където участие ще вземат и момичета борци на СК „Ст. Николов”. За спомен двете ни представителки взеха автограф и си направиха снимка със световната шампионка Станка Златева, която им пожела по-нататъшни успехи.

Иван Нешков – треньор

Добави коментар