Елаците-Мед раздава подаръци за Великден на пенсионерите си

От началото на седмицата екипи на Елаците-Мед АД, част от Група ГЕОТЕХМИН, носят подаръци за Великден до домовете на бившите си служители. Този жест на уважение към хората с трудов стаж в предприятието е традиция от години. Но сега заради пандемията Ковид-19  подаръците трябва да достигат до вратата на всеки.   

В понеделник екипи на дружеството започнаха връчването на пакети на пенсионерите от община Мирково. Сред първите бивши служители на Елаците-Мед, е Христо Козарев, работил в Мелнично-флотационен цех на компанията, както и Божидар и Димитрина Кесови, и двамата работили в дружеството още от 80-те години.

„Благодарни сме много! Щастливи сме, че компанията никога не ни забравя за празници – и сега, и за Нова година“ – казва Димитрина Кесова.

„Тази инициатива на ръководството на Елаците-Мед е много добро решение. Великденските подаръци, както и раздаването на дезинфектанти и маски за пенсионерите, показват съпричастност и човещина към хората“ – споделя Стоянка Македонска, също пенсиониран служител.

Пенсионерите от общините от Средногорието, които не са били у дома си при раздаването на маски и дезинфектанти миналите седмици, ще ги получат заедно с великденските подаръци.