Елаците-Мед и Геотехмин ООД получиха грамоти от БЧК

От името на Елаците-Мед АД, грамотата получи генералният директор Производство – инж. Костадин Найденов (вляво).

Българският Червен кръст удостои с грамоти за проявено човеколюбие и съпричастност, към своята кауза, Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД. Това стана на заседание на Националния съвет на организацията, което се проведе на 19 юни в София. 

Акад. Христо Григоров, председател на Националния съвет на БЧК, връчи почетните грамоти за направените дарения. Той благодари за дългосрочното партньорство с група ГЕОТЕХМИН и специално за подкрепата, оказана от двете компании, по време на пандемията.

Група ГЕОТЕХМИН е дългогодишен партньор на Българския Червен кръст и ние винаги сме се опитвали да помогнем там, където има нужда. Желанието, да направим дарение по време на пандемията, възникна спонтанно. За нас това е знак на солидарност към другите, но и най-вече въпрос на граждански дълг. Ние сме удовлетворени, че чрез нашите дарения БЧК е помогнал на медицински заведения и уязвими групи хора в страната“, каза г-н Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин ООД, който получи почетната грамота от името на дружеството.

Изпълнителният директор на Геотехмин ООД Доминик Хамерс (вляво) получи отличието от председателя на БЧК акад. Христо Григоров.

Отличието на Елаците-Мед АД бе връчено на инж. Костадин Найденов, генерален директор Производство. Той благодари на акад. Григоров за партньорството и за усилията на организацията да бъде в помощ на нуждаещите се и отбеляза, че за Елаците-Мед АД, дарителството е въпрос на чест и отговорност към обществото.

На събитието присъстваха и ръководители на областните организации на БЧК в страната. То се състоя при стриктно спазване на всички изисквания и предписания, дадени от здравните специалисти при организиране на подобни мероприятия.