Елаците-Мед втори с 24 купи на шестата спартакиада на миньорите – 2017 г.

Spartakiada_EM_1

Spartakiada_EM_2

Отборът на Елаците-Мед АД се класира на второ място /106 точки/ в Откритата спартакиада на миньорите, организирана от Българската работническа федерация „Спорт и здраве”. Тя се проведе в Гранд хотел Варна между 13 и 17 септември. На първо място /116 точки/ е отборът на Мини Марица-Изток, а на трето /79 т./- Асарел Медет.

Миньорите участваха с 15 отбора, с над 350 състезатели и премериха сили в 12 спортни дисциплини: мини футбол, плажен волейбол, стрийтбол, теглене на въже, дартс, бридж, шахмат, тенис на маса, спортна табла, петанк, плажна борба и вдигане на пудовка.

Отборът на Елаците Мед се наложи безапелационно в силовите дисциплини – вдигане на пудовки и плажна борба, както и в бридж. Жените се представиха много силно, като завоюваха две първи места в дисциплините волейбол и вдигане на пудовки; пет втори места – баскетбол, дартс, тенис на маса, табла и борба и още четири трети и едно четвърто места. Мъжете спечелиха три първи места – шах, табла и вдигане на пудовки; второ място – волейбол и бридж, трето място – пентак, тенис на маса и четвърто място – баскетбол, вдигане на пудовки и борба. Общо спечелените купи за Елаците-Мед са 24.

Победителите бяха наградени от Вицепрезидента на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) – Пламен Нанков, Председателя на Федерацията на независимите синдикати на миньорите – Валентин Вълчев и Десислава Ягодин – Президент на Българската работническа федерация „Спорт и здраве“ и Вицепрезидент на Международната конфедерация за работнически и аматьорски спорт.

 

Добави коментар