„Елаците-Мед“ АД и „Геотехмин“ ООД дариха книги на образователни и културни институции

elacitedarenienaknigiuich

На 26 октомври в комплекс „Св. Иван Рилски” в Мирково ръководствата на „Елаците-Мед” АД и „Геотехмин” ООД за шеста поредна година организираха традиционна им инициатива за дарение на книги, което се извършва по корпоративната им програма „Култура и национална идентичност”. Тя бе организирана по повод 1 ноември – Деня на народните будители. Партньори в корпоративната програма на двете компании са издателство „Захарий Стоянов” и ръководствата на 14 общини и населени места. На тържествената вечер, посветена на литературата, изкуството и културата, се събраха много дейци и представители на културните и образователни институции в района на Средногорието. Сред гостите бяха и кметове и представители на седемте общини в района. От страна на двете компании присъстваха изп. директор на „Елаците-Мед” АД инж. Добри Цветков, инж. София Торолова – административен директор в Елаците-Мед, Симона Събкова – директор „Човешки ресурси” в Елаците-Мед, Даниела Теофанова – „Връзки с обществеността” в Геотехмин. Академичното съсловие бе представлявано от Иван Гранитски – собственик на издателство „Захарий Стоянов”, акад. Георги Марков, акад. Марин Косев, Боян Ангелов – председател на Съюза на писателите, Тодор Коруев, поетесата Валентина Радинска.

Тържествената вечер беше открита от инж. София Торолова, която приветства присъстващите. В словото си тя подчерта, че през тази година дарения ще получат средните училища и гимназии в Копривщица, Етрополе, Златица, Пирдоп, основните училища в Мирково, Челопеч, Етрополе, Лопян, Пирдоп и Антон. Чрез програмата на двете компании своя фонд ще обогатят и читалищните библиотеки в Мирково, Буново, Смолско, Петрчи, Чавдар, Челопеч, Карлиево, Пирдоп, Златица, Църквище, Антон, Душанци, Копривщица и Етрополе.

Иван Гранитски съобщи пред присъстващите, че целта на този проект е да се попълнят библиотечните фондове, както с класически, така и със съвременни творби. Тези традиционни срещи с изявени дейци на българската култура също са част от инициативата.
Гранитски представи накратко новите книги на Георги Марков и Марин Косев, на публицистът Тодор Коруев и поетите Валентина Радинска и Боян Ангелов. От своя страна те също поздравиха присъстващите и рецитираха част от своите произведения. В края на официалната част инж. София Торолова подари на всеки един от тях по една картина.

Желаещите можеха да си закупят представените книги, както и да получат автографи от техните автори.

 

Добави коментар