Елаците-Мед АД зарадваха над 700 деца от Средногорието за Коледа

ДГ „Х.Кр. Андерсен“ Челопеч

За поредна година Елаците-Мед АД, част от Група ГЕОТЕХМИН, зарадва децата от всички детски градини в Средногорието за  коледните празници. Добрият Дядо Коледа подари на над 700 малчугани от детските заведения луксозни играчки, книжки, интерактивни игри, спортни принадлежности и др.

Инициативата е част от корпоративната социална отговорност на компанията. По традиция, по време на коледните празници, Елаците-Мед АД дарява средства за закупуване на играчки и помагала на децата от ДГ „Дора Габе“ – с. Мирково, ДГ „Щастливо детство“ – с. Чавдар, ДГ „Ханс Кристиян Андерсен“ – с. Челопеч, ДГ „Слънце“ – гр. Златица и филиал, ДГ „Пека и Карло Чоконяни” Пирдоп и нейните филиали – централна сграда, сграда „Снежанка“, сграда „Невена Генчева“ и „Детски рай“, с. Душанци, ДГ „Българче“ с. Антон и ДГ „Евлампия Векилова“ – гр. Копривщица.

„Очакваме това дарение с нетърпение всяка година. Изключително много ни помага и сме признателни на Елаците-Мед, защото по този начин ние знаем от какво имат нужда децата и успяваме максимално да ги зарадваме“, сподели г-жа Пенка Иванова – директор на ДГ „Евлампия Векилова“- гр. Копривщица.

Дарението ни помага изключително много. Успяхме да купим на децата много нови играчки. На тържеството ни на 22 декември, ще ги подарим на децата и ще им обясним, че нашите приятели от Елаците-Мед са подарили тези играчки, с които цяла година ще играят“, изказа благодарността си директора на ДГ „Дора Габе“ – с. Мирково г-жа Пепа Узунова.

С инициативата си Елаците-Мед АД се стреми да подпомогне екипите на всички детски градини в Средногорието, за да осигурят на децата необходимите играчки, помагала и интерактивни игри с помощта, на които да развиват своите умения да общуват, да разсъждават, да развиват своя потенциал.