Елаците Мед АД – Дарение на материали за ремонт на църквата „Свети Георги“ в Златица

Darenie_ElatsiteMedНа 17 февруари „Елаците Мед”АД доставиха цигли, капаци и подпокривни елементи за цялостен ремонт на покрива на храма „Св. Георги Победоносец” в Златица. Присъстваха инж. Добри Цветков – изп. директор на „Елаците Мед“АД, инж. София Торолова – административен директор в дружеството, инж. Магдалена Иванова – кмет на община Златица и архиерейският наместник отец Йордан Георгиев.  Последният ремонт на сградата е правен през 2005 г, но вложените материали не издържат на климатичните условия и десет години по-късно в храма се появява теч и обрушване на стените и мазилките.

По молба на кмета на община Златица, проблемът беше разгледан от изп. директор на „Елаците Мед”АД инж. Добри Цветков и бе взето решение дружеството да направи дарение, предоставяйки необходимите материали за ремонт на покрива на църквата.

Това решение официално бе оповестено от инж. Добри Цветков навръх Йордановден по време на ритуала по хвърляне на кръста.

Много са православните храмове в района, напълно или частично ремонтирани и обновени с финансовата подкрепа на „Елаците Мед”АД. Чрез дарението за църквата „Св. Георги Победоносец”, за пореден път дружеството, в лицето на неговия изп. директор инж. Добри Цветков оказва подкрепа на  Златица. Доброто партньорство между общината и предприятието продължава, с поглед към решаване проблемите на хората, запазване на традициите и културната идентичност на района.

Добави коментар