Евгени Петров и Виктория Иванова със злато от турнир в село Маноле

• Борба свободен стил

На 18 юли село Маноле, област Пловдивска, бе домакин на спортистите участници в Държавни игри от малките селища в България. В тази надпревара се провеждат състезания в десет вида спорт, както индивидуални така и колективни спортове. Всяка година има различни домакини в отделните спортове като тази година те се проведоха за XXIII път.

СК „Ст. Николов” Златица участва за трети път със спорта свободна борба с пет състезатели, четири момчета и едно момиче.

Въпреки, че в нашия клуб се тренира класически стил борба, се наложи десет дни да се подготвим за свободен стил схватки.

Най-леката категория за нашите състезатели бе 32 кг., където Станислав Ненов завоюва бронзов медал. В категория до 35 кг. Кристиян Петков също бе награден с бронзов медал. Георги Старошалиев се бори в кат. 38 кг. и след две загуби и една победа също завоюва бронзово отличие.

И тримата ни борци все още нямат нужната възраст за тази възрастова група, но се представиха според очакванията, което е много добре.

Евгени Петров се бори много уверено и след две победи с туш, той завоюва златен медал в кат. 42 кг. деца. В групата на момичетата Виктория Иванова бе също много убедителна в схватката си за първото място. Тя победи силна противничка с явно превъзходство в кат. 58 кг. и заслужено бе наградена със златен медал от игрите. След индивидуалните награди имаше и отборно класиране, като и в двете възрастови групи момчета и момичета бяхме наградени с две купи и две грамоти, които бяха връчени на треньора от Стоян Караиванов – председател на Българската асоциация на средните селища в България.

Иван Нешков, треньор

Добави коментар