д-р инж. Илия Гърков връчи отличия за наука и култура

IliqGyrkovVrychvaNagrada

В навечерието на 24 май Съветът на Европейската научна и културна общност и Клубът на българския културен и научен елит връчиха отличия „Златна монета“ за наука и култура и за иновативна икономика. С отличието се удостояват представители на българската научна и културна интелигенция. Отличието „Златна монета” се връчи от българския учен с международно признание в областта на електрониката и заместник – министър за наука в Министерството на образованието и науката проф. Иван Димов.

д-р инж. Илия Гърков, който бе удостоен със званието Почетен посланик на Иновативния бизнес, имаше честта да връчи едно от раздадените отличия. Тазгодишните лауреати на отличието са Ректорът на Техническия университет – София проф. дтн инж. Георги Михов,  Директорът на Културния институт „Искър“ Евгения Михайлова, Главният диригент на Българската армия и началник на Гвардейския представителен духов оркестър майор Ради Радев и Генералният директор на Българското национално радио Александър Велев.

Отличията бяха раздадени под звуците на създадена нова патриотична песен – “Родина”, в сътрудничество с Националната музикална академия. Песента беше представена и изпълнена за пръв път от Гвардейския представителен духов оркестър и от Биг бенда на Българското национално радио.

 

Добави коментар