„Дънди Прешъс Металс Челопеч“ отпразнува професионалния си празник

Praznik_Dundee_1

На 21 август за поредна година колективът на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД отпразнува своя професионален празник – Деня на миньора, край яз. Качулка. Организацията бе създадена от екипа на отдел „Връзки с обществеността“, като тя бе съобразена с предпочитанията на служителите в компанията, след направена анкета. На тазгодишния празник не бяха поканени високопоставени гости, а само кметовете на общините, с които компанията е в партньорство.

Празникът на Дънди Прешъс Металс бе уважен от кметовете на общините Челопеч, Чавдар, Златица и Антон –  инж. Алекси Кесяков, Пенчо Геров, инж. Магдалена Иванова и Цонка Гешева, зам. Кметът на община Пирдоп инж. Стойчо Карагьозов, кметският наместник на с. Карлиево – Ненко Миндилов, както и досегашният кмет на селото Иван Иванов, който е бил и дългогодишен ръководител на челопешкия рудник.

Покана бе изпратена и до пенсионерите – миньори и обогатители, работили в компанията, които също уважиха тържеството.

Както винаги, специално за децата имаше интересни забави, осигурени от фирма „Ви-арт” София – батут, творчески кът, където децата можеха да оцветяват, да апликират, да изработват фигурки, както и да им бъдат изрисувани лицата.

Praznik_Dundee_2

Водещ на празничната програма бе актьорът Васил Василев – Зуека, известен от предаванията „Ку-ку” и „Господари на ефира”. С оригиналния си хумор, той се грижеше за поддържане на веселото настроение сред присъстващите.

Изп. директор на „Дънди Прешъс Металс” за България д-р инж. Илия Гърков поздрави служителите на компанията по случай професионалния им празник: „Искам да ви поздравя с този ден, който носи много заряд – денят на нашия празник. Това е ден, в който ние и нашите семейства се събираме заедно, за да си кажем наздраве и  да погледнем напред в бъдещето. Нека да не забравяме, че всичко постигнато от компанията е постигнато от всички хора тук – работниците и хората, работили в миналото за  предприятието. Наздраве!”

Забавната част от празника започна с изпълненията на детска вокална група „Средногорски звън”, с ръководител Невелина Сараджова. Присъстващите имаха възможност да се насладят и на превъплъщенията на Рафи Бохосян, известен с участието си в предаванията „Х фактор” и „Като две капки вода”. Участие в програмата взеха и певците от групата за стари градски песни при читалище „Надежда” и танцьорите на Ансамбъл „Средногорие”, с ръководител Събина Илиева.

В програмата се включиха също така и настоящи и бивши служители на рудодобивното дружество.  Николай Георгиев, който е главен инженер „Минно добиване” показа своя актьорски и музикален талант, пресъздавайки забавна сценка за овчар, на който му е наредено да „мениджира” своето стадо. В края на сценката Николай Георгиев засвири и на кавал. Радослав Цанев – подземен шлосер, свири на гайда, а наскоро пенсиониралият се Иван Биков свири на хармоника.

Празненството достигна своята кулминация, когато на сцената излезе певицата Мария Илиева. Маратонът от концерти продължи с изпълнениуята на група „P.I.F.”.

За гостите, които бяха далече от сцената бяха монтирани видео екрани, на които можеха да гледат всичко, което се случваше на сцената.

Танците и веселието продължиха до късно през нощта, а минута след полунощ небето над яз. Качулка бе озарено от пищна заря.

Добави коментар