Дънди Прешъс Металс Челопеч отличена за иновативност

Konstantina Gradeva with the winners

DPM_diplomas

На официална церемония на 20 април бяха обявени победителите в Четвъртия конкурс за иновации на Съвета по иновации и развитие на технологиите към  Българската Търговско-Промишлена Палата, проведен съвместно с БАН и ДСК.

Във встъпителните си думи Цветан Симеонов, председател на БТПП, отбеляза, че успехите на всички, които са заети с икономическа дейност в дигиталния век, ще зависят от динамиката, с която отговарят на предизвикателствата, а конкурентоспособността няма как да се случи б ез иновации.

 „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД беше отличена с две втори награди в конкурсите Най-успешна иновативна компания за 2016 г.  и Най-добър иновативен проект за 2016 г.

При връчването на почетните дипломи доц.Йосиф Аврамов, съ-председател на Съвета по иновации и развитие на технологиите, отбеляза, че е имал честта да посети предприятието и да се убеди лично в степента на модернизация и проследимостта на дейността.

„Чест е за мен да благодаря на Съвета по иновации и развитие на технологиите към  Българската Търговско-Промишлена Палата, на БАН и ДСК, че предоставят трибуна за споделяне на смели решения, нови възможности и добри практики. В Дънди Прешъс Металс изповядваме шест ценности – една от тях е постоянно усъвършенстване. Търсим и прилагаме практики, които водят до иновативност, ефективност, технологично и професионално усъвършенстване, корпоративна социална отговорност.  Радвам се, че сте разпознали това в нашето поведение и в ежедневната ни работа“ – сподели Константина Градева-Василева, директор Устойчиво бизнес развитие в Дънди Прешъс Металс Челопеч при получаване на дипломите.

Дружеството участва в конкурса с новаторския си проект, изцяло разработен и приложен от специалистите в рудник „Челопеч“ – „Изземане на граничен целик в бл. 150“, който по-рано през годината получи международна награда за Технологии.

Призът за иновативна фирма беше спечелен с въвеждането на wi-fi свързаност в подземни условия, което все още е новост и съвсем малко рудници в света ползват. С въвеждането на wi-fi среда и комуникационни системи от ново поколение дейностите в рудника стават видими, а  работата на минното оборудване проследима – огромно предимство за безопасността под земята, надеждността и точността при планирането на поддръжката.

Новаторството на Дънди Прешъс Металс Челопеч е свързано най-вече с разработването и внедряването на технологични подобрения, които са изцяло съобразени с условията на подземен добив. Разработките на българските специалисти създават ноу-хау, приложимо в подземни рудници по целия свят. Въвеждането на тези технологични подобрения благоприятства формирането на среда за разработване на нови минни и преработвателни технологии в експериментални и индустриални условия,  допринасяйки за издигането на нивото на минно дело в сферата на дигиталното управление и високо ефективните технологии.

 

Добави коментар