Дънди Прешъс Металс с нови награди за дарителство

Наред с Челопеч застава и Крумовград

 

 

На 22 ноември, за 13-а поредна година Български дарителски форум (БДФ) награди най-големите корпоративни дарители и най-успешните партньорства между компании и неправителствени организации в нашата страна. По традиция беше отличена и личност, допринесла за развитието на дарителството в България.

Двете дружества на Дънди Прешъс Металс в Челопеч и Крумовград бяха отличени за инвестициите, които правят в развитие на местните общности и за насърчаване качеството на работа в сфери като образование, култура и спорт.

Д-р инж. Илия Гърков получи отличията и лаконично отбеляза, че Дънди Прешъс Металс ще продължи да инвестира в устойчивото развитие на регионите, където дружествата извършват дейност и че се радва, че младите хора в Крумовград се завръщат по родните си места, привлечени от възможностите, които компанията осигурява.

Домакин на церемонията беше г-н Румен Радев, Президент на Република България. При откриването на събитието държавният глава сподели: „Аз съм не просто домакин, а ваш съмишленик в тази благородна кауза. Даряването преди всичко е осъзнат акт на ангажираност към обществото, който се възпитава. Затова е много важно примерите, които вие давате, да бъдат добър образец за подражание и поведение на младите хора“.

В надпреварата традиционно участват големи компании с мащабни дарения с национален обхват.

На техния фон малките, средни и по-големи дарители за важни местни или регионални проекти често остават на заден план. Ето защо през тази година за първи път БДФ включи в конкурса специална категория за тях: „Най-добра дарителска програма на местен дарител“.

Тъкмо местното дарителство беше и в центъра на тазгодишната церемония за награждаване на победителите. По този начин искахме да уважим и популяризираме усилията на компаниите да направят отделните градове и села на България по-добри места за живеене, както и да насърчим техни последователи. Да връчат повечето отличия поканихме кметове на общини, които подкрепят благородните инициативи на местните дарители и се включват активно в реализацията на важни за местната общност социални проекти.

Наградите на Дънди Прешъс Металс са в Категория „Най-голям обем финансови дарения“ и „Най-добра дарителска програма на местен дарител“.

През 2017 г. „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД е дарила за общественозначими каузи повече от 1,7 млн. лв.

„Дънди прешъс металс Крумовград“ ЕАД подпомага благоустрояването, здравеопазването, спорта и културата в община Крумовград. През 2017 г. там са вложени близо 540 хиляди лева.

Добави коментар