„Дънди Прешъс Металс“ с награда „Инвеститор в обществото

AwardsDundee

Президентът на Република България Росен Плевнелиев награди Дънди Прешъс Металс Челопеч за дългосрочната инвестиционна програма, с която компанията ежегодно, в продължение на 11 години, подпомага устойчивото развитие на общините Челопеч, Чавдар и Златица. За проекта си „Подкрепа развитието на местните общности“, насочен към осигуряване на подобрена градска среда, активен културен живот, нови възможности за туризъм и бизнес, компанията беше отличена с трето място в категория „Инвеститор в обществото“.

На 25 февруари Българският форум на бизнес лидерите връчи за 13-и път своите Годишни награди за отговорен бизнес на официална церемония в София Хотел Балкан. Основна цел на конкурса е да популяризира значителния принос на отговорните компании за развитието на обществото и да поощри останалите фирми да развиват активна социална политика. Тази година организаторите отбелязаха значителен ръст в участващите проекти. В шесте категории на престижния конкурс за корпоративна социална отговорност участваха рекордни 93 проекта, реализирани през 2015 г., от 63 компании.

„Колкото повече добро правим, толкова повече добро се случва в държавата и всички ние днес сме тези, които вярват, че България може да бъде едно добро място за правене на бизнес, на тези, които вярват, че големите и малките могат да допринесат чрез доброволчество, дарителство и социално отговорна дейност. Всеки може да свърши едно добро дело. Вие сте именно този бизнес, за който всяка държава може да мечтае. Вие сте социално отговорни, иновативни“, каза президентът Росен Плевнелиев.

„Подкрепяме инфраструктурните, културни, социални и образователни проекти на общините Челопеч, Чавдар и Златица вече 11 години. С инвестициите, които правим, промяната в общините е видима“, заяви д-р инж. Илия Гърков, изпълнителен директор на Дънди Прешъс Металс за България.

Добави коментар