Достойно представяне в Балканиада по борба в Сараево

 

 

Петата Балканиада по борба за момчета, момичета, кадети и кадетки се проведе в град Сараево, Босна и Херцеговина. Двама състезатели от СК „Стоян Николов” гр. Златица, бяха включени в националните отбори за възраст кадети и кадетки.

В надпреварата се включиха четиринадесет държави от Балканския полуостров, като броят на състезателите бе над 250 участници във всички групи.

При много добри условия, схватките се проведоха в двореца по борба в град Сараево.

При възраст кадетки, Елица Бъчварова имаше да свали около 3 килограма, с която задача се справи доста трудно. В нейната категория до 49 кг, тя се бори с много силни противнички от Турция, Гърция, Румъния, като в крайното класиране, Ели се класира на престижното четвърто място. За съжаление, тя остана само на крачка от медалите.

В категория до 110 кг, при възраст кадети, се състезава Димитър Петров, който е доста опитен борец, но това важи само за България. Той нямаше никакъв международен опит.

Въпреки първоначалния стрес, Митко започна силно, постигна две победи с туш над бореца на домакините и над представителя на Сърбия. На полуфинала загуби от представителя на Турция, а в спора за бронзовия медал бе победен и той завърши на четвъртото място в категорията.

Иван Нешков,

треньор

Добави коментар