На добър час, абитуриенти!

СОУ „С. Савов“ Пирдоп

В НЕБЕТО ПОЛЕТЯХА БАЛОНИТЕ НА НАДЕЖДАТА

IzprashtaneAbiturientiSOUPp

В двора на СОУ „С. Савов” Пирдоп, на 13 май се състоя тържественото изпращане на дванадесетокласниците. Двадесет и седемте ученика бяха изпроводени с питка, шарена сол и здравец. В приповдигнато настроение, те брояха до 12 няколко пъти. Впечатляващо бе решението им да не бъдат с официалните за повода тоалети, а да бъдат с тениски – еднакви и черни на цвят, с апликация на човешко сърце. Инициативата е на МотоПфое, като от 1997 г. насам по този начин, компанията подпомага абитуриенти-сираци с помощта на столичната организация на БЧК. От модно ревю, набиращо средства за бала им, инициативата еволюира през последните три години в кауза за тяхното образование, позволявайки както на повече нуждаещи се, така и на повече дарители да се включат. Припомняме, че през 2013 г. един цял випуск абитуриенти от Пирот отиде на бала с тениска, вместо с рокля или костюм, и дари спестените пари на деца в неравностойно положение. Година по-късно, в България, Мото-Пфое превърна примера им в програмата #steniskanabala – за по-нататъшното образование на абитуриентите-сираци. Дарението на ХІІ а клас за тази кауза е на стойност 560 лева.

В програмата за тържеството бе включено изпълнение на скеч, в който се разказваше за един изгорял дневник и в чието изгаряне се подозират някои от учениците от дванайсти клас, защото не са им написани слаби оценки. Всичко това бе прието с много смях и настроение.

„Свободата не е само волност, да сториш всичко, дето си мечтал, а зрелостта е тежка отговорност за всеки твой успех или провал. 27 момчета и момичета поемат по своите пътеки. Съхранете емоциите, приятелите и мечтите си. Тъжно ни е, че без вас оставаме, довиждане, пораснали деца.” – бе казано още от водещите на програмата.

Кармелита Лунгарова и Йоана Ганчовска изпълниха песента на Поли Генова „На инат” и получиха бурни аплодисменти.

Класният ръководител Даниела Ганчовска също застана пред своите възпитаници, за да ги поздрави. „По традиция, класният ръководител изпраща своите ученици с добри думи, послания и пожелания, изпълнени с ентусиазъм. Иска ми се в моето слово да откриете нещо по-реалистично. Вие сте умни, мотивирани, креативни и си мислите, че можете да променяте света. Но предстоят и трудни моменти, в които ще губите вашата увереност, ще се разочаровате от себе си и другите, ще се ядосвате на важни и на не толкова важни неща. Ще хабите житейски сили и енергия за постигане на мечти и бърза реализация. Но за да имате живот, изпълнен със случване, трябва да запазите човешкото у вас. Трябва да действате без страх от грешките си, да преодолявате провалите си. Понякога житейските обстоятелства са извън вашия контрол. Искам да ми обещаете, че ще излизате от всяка трудна ситуация с високо вдигната глава и най-малко изхабени житейски сили. Всичко има край, затова не се хабете, когато това не е необходимо. Обещайте ми, че ще постигате мечтите, които ви карат да сияете, да се пазите. Обичам ви!” – каза развълнувана Даниела Ганчовска, която накрая получи огромен красив букет.

Абитуриентките Станислава Иванова и Галяна Ивтиминова също поднесоха емоционален поздрав към своите съученици и учители, като благодариха за прекрасните изживени мигове и трепети, за научените ценни уроци по човечност, доброта и житейски мъдрости.

Поради усилването на дъжда, програмата бе съкратена, като бяха пуснати балоните на надеждата за успешни и благополучни дни. Тържеството завърши с песента Discover, и с покана за присъствие на концерта на гимназията, състоял се същата вечер в читалище „Напредък”.

СОУ „Св. П. Хилендарски“ Златица

ТЪРЖЕСТВЕНО ПРЕДАВАНЕ НА УЧИЛИЩНОТО ЗНАМЕ

IzprashtaneAbiturientiSOUZl

На 16 май в двора на СОУ „Св. П. Хилендарски” Златица се състоя официална церемония по изпращане на абитуриентите от випуск 2016 г. на училището. Официален гост на празника бе кметът на община Златица инж. Магдалена Иванова.

Под звуците на последния звънец, ударен от директора на училището Нели Стефанова, зрелостниците напуснаха своето училище. На неговия праг те за последно присъстваха на церемонията по предаване на училищното знаме. Със заръка да го пази чисто и неопетнено зрелостникът Константин Балов предаде знамето на новия знаменосец Росен Томов.

Поздравления за бъдещи успехи в живота към дванайсетокласниците отправи директорът Нели Стефанова. Тя пожела на младежите да използват наученото от училище, за да постигнат високи резултати в своето висше образование, а след него да постигнат висока професионална реализация. Поздравление към зрелостните отправи и инж. Магдалена Иванова. Тя им пожела да запазят в себе си младежкия дух, който притежават, както и да преследват мечтите си.

Абитуриентите отправиха послание към учителския колектив. Те бяха подготвили цвете и грамота, с хумористично описание на характера на всеки един от своите настоящи и бивши преподаватели. Най-сърдечни поздравления и благодарности младежите отправиха към своя класен ръководител Емилия Самарджиева.

Музикантите и танцьорите от Марчинг бенд „Marching Stars” поздравиха специално зрелостниците с изпълнението на песента „Тhe final countdown” /Финално отброяване/. Трогващ момент бе, когато към мажоретките се присъединиха абитуриентки, които са били част от мажоретния състав.

В чест на своето завършване, зрелостниците пуснаха в небето разноцветни балони и два бели гълъба. В края на церемонията абитуриентите се сбогуваха с училищното знаме и поеха по дългия път на своя живот.

АТПГ – Златица

АБИТУРИЕНТИТЕ ЗАСАДИХА ДЪРВО

IzprashtaneAbiturientiATPG

На 13 май в двора на АТПГ – Златица се състоя изпращане на випуск 2016. Програмата на тържеството започна с музикален поздрав. След това водещите поканиха с шеговит стих и закачка всеки един от абитуриентите, както и техния класен ръководител Мая Каменска.

Гости на тържеството бяха инж. Магдалена Иванова, кмет на община Златица, общинските съветници Стоянка Балова и Даниел Йорданов, учители, ученици, роднини и близки на зрелостниците.

Директорът на АТПГ – инж. Величка Баланова отправи своя сърдечен поздрав към завършващите, които са двадесет и един на брой. Тя сподели, че в петте им години в гимназията са имали много хубави и вълнуващи моменти, разбира се и някои бели, без които не минава ученическия живот. Тя им благодари за достойното представяне на някои от абитуриентите, които са приети вече за студенти в различни университети. Инж. Баланова пожела „Попътен вятър в живота и на добър час!”, успех на зрелостните изпити и успешна реализация занапред във всяко поприще.

Благодарност към учителите и директора на гимназията поднесе Павел Младенов. „Всеки от нас днес поема по своя път. Но на вас, скъпи учители, дължим зрелостта си. Вие ни напътствахте с усмивка и разум, показахте ни, че за да успеем, трябва да се борим. Благодарим ви за търпението, с което ни учехте, че животът е път и цел, че има ли цел, има и път.”

Пожелания за много здраве и много успехи в учението и в живота отправи и председателят на Консултативния съвет за младежка политика към община Златица Стоянка Балова. От името на съвета за младежите бяха подготвени и раздадени специални късмети.

Инж. Магдалена Иванова също честити завършването на зрелостниците и пожела смело да посрещат предизвикателствата на живота, да имат много късмет и да са щастливи.

Състоя се церемония по предаване и приемане на знамето от новите знаменосци и по приемане на огъня на знанието.

Танцов поздрав поднесе фолклорната формация към училището, като в хорото се включи и директорът.

По традиция, след като инж. Баланова плисна менче с вода за късмет и успехи, в двора на гимназията, в алеята, дванадесетокласниците засадиха дърво.

 

Добави коментар