Доброто е навсякъде около нас – изненади за лекари и пациенти

ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” с. Чавдар

Усърдно се потрудиха учениците от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” с. Чавдар преди Коледните празници. Заедно с помощ от родителите, те изработиха много коледни сувенири, картички и лакомства. Тъй като тази година, по обясними причини, традиционен базар няма да се състои, ръководството на училището, учителите и учениците са решили да направят изненада и подаръци. Красивите и оригинални артикули бяха подарени на ковид-отделението в МБАЛ-Пирдоп. Това стана на 21 декември, като директорът Мария Георгиева и зам.-директорът Кина Буюклиева предадоха на главната мед. сестра Верка Иванова двата големи кашона с коледно настроение. Те пожелаха здраве и щастие на всички лекари в болницата, да бъдат все така всеотдайни в своята професия и в грижите си за болните, особено в тези трудни времена. От името на колектива, гл. мед. сестра Иванова благодари за вниманието и подаръците, изработени от децата на Чавдар.

Празнично настроение получиха и служителите от Общинска администрация – Чавдар, които също бяха зарадвани с ръчно изработени украси и картички.

НУ „Тодор Влайков” гр. Пирдоп

Още една приятна изненада с коледен дух имаше за медиците и за болните в ковид-отделението в пирдопската болница в същия ден. Учениците от 3 б клас, с класен ръководител Галя Николова, и техните родители, са решили да поздравят болните в ковид-отделението и лекарите от МБАЛ-Пирдоп с предстоящите празници. Те са изработили сами много украси, картички, а също така и сладкиши за хапване.

Главната мед. сестра Верка Иванова прие подаръците за лекарите и болните, като с тях ще бъде украсен специален кът, който да донесе повече настроение за тези, които ще прекарат дните около Коледа в болницата. Децата отправиха и своите лични послания и пожелания. Иванова ги насърчи да са все така добри и благородни и им пожела някои от тях да изберат лекарската професия, за да имат достойни заместници в бъдеще.