Дипломиране на випуск 2015

СОУ „Св. П. Хилендарски“ Златица

diplomi-sou-zlatica2015

На 29 юни в салона на читалище „Хр. Смирненски” – Златица се състоя тържеството по случай завършването на учебната година в СОУ „Св. П. Хилендарски“ Златица. Присъстваха кметът на община Златица инж. Магдалена Иванова, председателят на ОбС – Златица инж. Стоян Генов, ученици, учители, родители и гости, пред които бяха презентирани постиженията от учебната 2014/2015 г., които дават основание за добра самооценка и високо самочувствие.

Средният успех на завършващите средно образование е много добър, а броят на отличниците е 8. Училището се гордее с високите постижения на зрелостниците от предварителните изпити в престижни ВУЗ-ове.

Не по-малко значими са успехите от учебната дейност на прогимназиален и гимназиален етап. На отличниците бяха раздадени грамоти и поощрителни награди – книги. Ученици, представили се достойно на национални и областни олимпиади, конкурси и състезания, също получиха награди. Традиция е печеленето на едни от първите места на областните олимпиади по общообразователните дисциплини. През тази учебна година Теодор Илиев постигна отлични резултати в националния етап на олимпиадата по Биология и здравно образование. Значимо постижение е участието в националното състезание по гражданско образование и спечелването на две стипендии от инициативата „1000 стипендии“. Гордост са и добрите спортисти, които са донесли медали от турнири по лека атлетика и тенис на маса.

В презентацията бе акцентирано, че множеството успехи се дължат на добрата модерна материална база. Тя напълно отговаря на съвременните тенденции в образованието. Представени бяха също и кабинетът с терминални работни станции, използващ се изключително ефективно за профилираното обучение; новият софтуер за управление на класната стая и иновационни методи на урочната дейност.

Специално място беше отделено на проектната дейност и международния обмен по програмите „Коменски“ и „Еразъм+“, което силно мотивира учениците за изяви в учебната и извънкласната дейност.

Инж. Стоян Генов връчи препоръки от Аурубис България на Теодора Лазарова, Гергана Алексиева и Мануела Ланкова, както и специални награди от името на ОбС – Златица за постигнати успехи на Теодор Илиев и Виктория Крънева.

Инж. Магдалена Иванова връчи награда на отбора по тенис на маса, който през тази година стана републикански шампион.

След награждаването на учениците, започна церемонията по връчването на дипломите на зрелостниците от випуск 2015 г. Сред тях има 8 отличници, които получиха специални награди от кмета на общината.

 

 

ЧПГЧО – Челопеч

diplomichpgcho2015

На 30 юни в ЧПГЧО – Челопеч се състоя тържеството по повод връчването на дипломите на дванадесетокласниците от випуск 2015 г. Специални гости на тържеството бяха кметът на община Челопеч инж. Алекси Кесяков, изп. директор на „Дънди Прешъс Металс” за България д-р инж. Илия Гърков. В препълнената зала присъстваха класните ръководители на зрелостниците, учители, ученици, родители и близки.

Тържеството започна с посрещането на училищното знаме и химна на гимназията. Ученици от VIII до XI клас рецитираха стихове. Учениците представиха и кратка сценка от Шекспир „Ромео и Жулиета”. Музикален поздрав към своите съученици отправиха членовете на рок група „Анастейжа“.

Директорът Николай Кръстев направи кратка ретроспекция на постигнатите резултати през изминалата учебна година. През 2014/2015 в учебното заведение са се обучавали 134 ученици. Той подчерта, че е постигнат един достоен общ успех от много добър 5.17, който е плод на сериозния труд както на учителите, така и на учениците. Николай Кръстев съобщи, че тази година няма да има поправителни изпити, тъй като не е написана нито една двойка. VIII a клас е постигнал успех много добър 5.03, VIII б клас – мн. добър 5.21; IX а – мн. добър 5.12; IX б – мн. добър 5.08; X а клас – мн. добър 5.32, X б клас – мн. добър 4.78; XI а клас – мн. добър 4.94; XI б клас – отличен 5.52 . XII а клас е постигнал успех мн. добър 5.43, а XII б клас е с успех отличен 5.50. Гимназията завършва годината с 19 пълни отличници.

Връчени бяха грамоти на най-изявените ученици от различните класове, спортисти, както и на участниците в различните извънучилищни изяви, проекти, олимпиади, национални и международни инициативи, на които са постигнали високи успехи. Заедно с грамотите, учителският колектив е излязъл с решение да бъдат раздадени и ваучери за закупуване на книги.

Отбелязано бе и отличното представяне на матурите през тази година. Седемнадесетте зрелостници са постигнали 10 отлични оценки на матурите.

Д-р Инж. Илия Гърков бе поканен на сцената да връчи дипломите, грамотите и статуетките на тримата пълни отличника на випуск 2015 – Надежда Рашева, Василена Бачева и Анна Илинова.

 

 

Добави коментар