Диляна Минкина с нови спортни постижения и поставен национален рекорд на Балканиада в Истанбул

Талантливата състезателка по лека атлетика от град Пирдоп – Диляна Минкина, продължава да постига нови спортни  върхове и да бележи национални рекорди. На 17 февруари в гр. Истанбул, Турция на Балканските игри, Диляна Минкина се нареди сред медалистите, като спечели бронзов медал и подобри Националния рекорд на 3 000 м. –  9:24:46 мин., за девойки до 23-годишна възраст.

 

Този успех има своята история и целеустременост на едно младо момиче, отдадено на спорта.  От началото на 2017 година успешната ни спортистка, доказала в родния си град своите качества, добра спортна подготовка в СКЛА „Средногорски атлет“, с треньор Ваньо Масларски и неоспоримия си хъс за победа, реши да надгради спортната си кариера в клуб по лека атлетика в град София, с треньор Цветелина Кирилова – национална рекордьорка и полуфиналистка на олимпийски игри и световно първенство.

 

 

Добрият тандем между Диляна и Цвети, изключително упоритата и постоянна тренировъчна дейност, възможностите за тренировка в подходящи за целта условия водят до завоюваните високи отличия, с които беше завършен зимният състезателен сезон.

 

Треньорът – Цветелина Кирилова споделя: “Зимният състезателен сезон е много прецизен и не всеки успява да се съхрани здрав и покаже възможностите си. Сезонът започна несигурно за Диляна поради малкото на  брой състезания в България, 1- во място на 3 000 м. и 2-ро място на 1 500 м. На Националното първенство на закрито Диляна показа прилични резултати. Нужни й бяха състезания с по-голяма конкуренция, за да развие максимално потенциала си. За щастие Истанбулската писта се оказа нейният връх. Диляна завърши сезона по най-благоприятния начин. Продължаваме да се готвим за лятото. Ще избегнем студените дни в някоя по-топла страна, за да може мускулатурата  да работи пълноценно и градивно. Предстоят състезания и надявам се подобрения на лични резултати. Пътят до този успех се осъществи благодарение на Арубис България. Успяхме с тяхна подкрепа да проведем пълноценна високопланинска подготовка, възстановителни процедури и всичко необходимо за провеждане на подготвително-тренировъчно- състезателен цикъл.”

 

От Аурибис България споделиха: „Поздравление за Диляна! С удоволствие следим нейното развитие и се радваме на всеки постигнат резултат, по-добър от предишния. Желаем й успешен предстоящ нов сезон!”

 

Подкрепата на Аурубис за развитие на спортни таланти е един от приоритетите в социалната програма на компанията. Спортът е като бизнеса, той изисква качества като висока самодисциплина, упорита работа и екипен дух. Затова Аурубис България ще продължава да възпитава тези толкова необходими качества у младите хора на Средногорието.

Добави коментар