Дидо от група D2 участва във фермерски дуели с участниците в „Лятното училище за деца на служители“ на Аурубис България


Деян Каменов – Дидо от D2, победител в последния сезон на „Фермата“, беше специален гост на Лятното училище за деца на служители на Аурубис България. Вокалистът участва заедно с децата в специално подготвените за тях фермерски дуели в местността Света Петка, над село Чавдар и ги зарадва с автографи и снимки за спомен.

Мотото на Лятното училище тази година е „Хубава си, Татковино!“. Повече от 100 деца участват в него и търсят отговорите на въпросите: какво означава родолюбие, защо можем с гордост да се наречем българи и къде са здравите корени на българския дух и патриотизъм.

В часовете по развлекателна история, децата научават или си припомнят фрагменти от историята на България, славни битки и велики българи, извършили подвизи от любов към родината. По време на творческите занимания участниците имат възможност да се срещнат с изкуството на глината, да се докоснат до магията на народните танци и многообразието от живи занаяти, които техните преподаватели им разкриват. Всички дейности са съпътствани със спортни игри, състезания и забавления. За най-големите ученици е предвиден и 4-дневен туристически поход в дебрите на Стара Планина, като маршрутът е избран отново тематично. Лятното училище е традиционна инициатива, финансирана от Аурубис България, която се провежда за шеста поредна година, с помощта на Образователен център „Милетия“, в лицето на Илияна Срафимова, която е основния организатор.