Детство мое, реално и вълшебно!

1 юни – Ден на детето

МБАЛ – Пирдоп АД

1uniMBALPirdop

По инициатива на ръководството на МБАЛ-Пирдоп, на 1 юни – Деня на детето, в Детското отделение на болницата бе организиран детски празник. Гости на празника бяха кметовете на Пирдоп, Челопеч и Чавдар –Ангел Геров, Алекси Кесяков и Пенчо Геров, зам. кметът на Пирдоп Вера Бойчева, председателят на ОбС – Пирдоп Мария Шентова, София Торолова – административен директор на „Елаците Мед”АД, президентът на Ротари клуб Пирдоп Дамян Ненов, Иван Велин, управител на ТрансБилд ООД, медицински и сестрински персонал в болничното заведение, ученици от СОУ-Пирдоп и от ОУ-Челопеч.

При откриването на празника изп. директор на МБАЛ-Пирдоп д-р Маргарита Гетова каза, че детската усмивка е нещото, което ни кара да забравим ежедневните проблеми и несгоди и ни дава сила, вяра и надежда да продължим напред. „За децата на Средногорието се грижат специалистите от нашата болница. Те полагат неимоверни грижи и усилия техните здравословни проблеми да бъдат решавани. Искам специално да благодаря на д-р Насрула и д-р Джурова, която се включи в екипа ни, за техните големи човешки сърца и отзивчивост. Благодаря на целия медицински персонал, които денонощно са около децата. Благодаря на всички вас, нашите гости, че се отзовахте на поканата да присъствате. Честит празник, мили деца! Бъдете здрави и много усмихнати, и по-рядко да идвате тук.” „Детското отделение работи и ще продължава да работи” – с тези думи д-р Насрула обяви, че иска да опровергае слуховете за затварянето на отделението. Той също пожела здраве и много успехи.

Кметът Ангел Геров също честити празника 1 юни и пожела здраве и да се наслаждават на тези най-хубави мигове от живота на детството. От името на всички кметове, той обяви, че са пряко ангажирани и правят всичко по силите си Болницата в Пирдоп да я има и в нея да има качествено обслужване.

Членовете на Младежкия червен кръст към СОУ „С. Савов” Пирдоп поднесоха букет от музикални изпълнения и подариха лакомства. Вокална група „Средногорски звън” – Челопеч също изпълни няколко песни, които повдигнаха настроението на присъстващите.

Подобаващо за празник, имаше и вкусна торта, и подаръци, и много балони.

За покриване на неотложни нужди на Детско отделение, от гостите бяха направени парични дарения в специална кутия, като от „Елаците Мед” обявиха, че от фирмата ще бъде закупен и монтиран бойлер.

Община Пирдоп

ДЕТСКА ТЕАТРАЛНА ПОСТАНОВКА „МАГАЗИНЧЕ ЗА НАДЕЖДА“

1uniPirdop

По повод Деня на детето – Първи юни,  община Пирдоп организира детски празник в читалище  “Напредък 1869”. Пред публиката от малки и големи деца актьорите от Младежки театър „Николай Бинев“ гр. София – Вера Среброва, Марина Маринова и Рени Зарева представиха спектакъла „Магазинче за надежда”. Продавачът от магазинче „Надежда” предложи приказките на Джани Родари „Вкусна приказка”, „Училищни истории”, „Пораснала приказка”, „Гатанки и рими”. Децата се забавляваха от сърце – смяха се, пяха и ръкопляскаха на героите. Празникът се осъществи с финансовата подкрепа на „Аурубис България“ АД.

СПОРТЕН ПРАЗНИК

1uniSportenpraznikPirdop

На 1 юни, по повод Деня на детето, на стадиона в спортния комплекс в Пирдоп се състоя спортен празник. Негови организатори бяха община Пирдоп и скаутският клуб към СОУ „С. Савов” Пирдоп, с ръководител Теодор Колев.

Организирани бяха различни спортни надпревари, в които се включиха ученици от I до XII клас. Участниците във футболните мачове бяха разделени на няколко групи, според възрастта им. Спортният празник продължи през целия следобед на деня. Участниците освен във футболни мачове, мериха сили и във волейболни и баскетболни мачове, тенис на корт и теглене на въже.

В спортните дисциплини с огромен ентусиазъм се включиха момичета и момчета. За победителите в различните игри и състезания имаше награди.

Подобни инициативи показват, че община Пирдоп и учителите от СОУ „С. Савов”, са загрижени за младите хора, желаещи да развиват спортните си заложби.

Община Златица

1uniZlatica

На 1 юни по повод Деня на детето на площада в центъра на Златица се състоя детско шоу. То бе организирано от общината и Консултативния съвет за младежка политика. На веселия празник присъстваха възпитаниците на двете детски градини в града и на СОУ „Св. П. Хилендарски”.

Специално поканени аниматори въвлякоха малчуганите в много игри с дърпане на въже, състезание с хвърляне и събиране на балони, скачане, танци и още много други.

Аниматорите от парти агенцията сбъднаха мечтите на много от деца да приличат на приказни герои, като изрисуваха техните лица. За всички участници в празника имаше награди.

Община Мирково

1uniMirkovo

На 31 май община Мирково зарадва децата от ОДЗ „Д. Габе“ и ОУ „Г. Бенковски” с прекрасен детски празник. Той се състоя в центъра на селото, който бе шарено украсен с балони и преизпълнен с детски смях и приповдигнато настроение.

Специално поканените аниматори забавляваха детската публика с песни, танци и много игри. Весело настроение донесоха игрите с дърпане на въже и лимбо.

Детската радост провокира и по-възрастните да се почувстват деца и всички да се забавляват заедно.

Община Челопеч

1uniChelopech

На 1 юни, в центъра на Челопеч, се състоя денс-парти – музикално-танцово забавление, организирано от община Челопеч, по повод Деня на детето. Желаещите да се включат в него бяха много, а за тяхното добро настроение се погрижи диджей Добрин от Църквище. По-смелите взеха участие и в импровизирано състезание по караоке. Малчуганите се забавляваха от сърце – виха се дълги и кръшни хора, дълга бе и колоната за патешкия танц.

Денс-партито продължи до късния следобед, а детската радостна глъч огласяше пространството навред.

Аурубис България АД

ДЕТСКИ ПАНАИР В ПИРДОП И ЗЛАТИЦА

1uniAurubis

На 29 май в центъра на Пирдоп и Златица, за втора година се проведе Детски панаир, организиран и финансиран от Аурубис България. Проявата бе по повод Деня на детето – 1 юни.

В Пирдоп под няколко шатри бяха обособени ателиета за различни занимания – грънчарско колело за изработка на фигури от глина; ръчна изработка на накити от мъниста; апликация с меджик нудълс; моделиране; рисунка на лице; зумба.

В Златица малчуганите бяха забавлявани с рисунки на лице, рисуване с отпечатъци, апликация с меджик нудълс, стъклопис, зумба. Имаше и работилница за направа на гривни, под формата на цвете, създадено от салфетки.

Забавленията протекоха в рамките на следобеда и бяха посетени от много деца.

Добави коментар