Детски приказен свят в ОДЗ „Чоконяни“ Пирдоп

Karnaval_ODZ

На 2 април 1805 г. в Дания се е родил един от приказните вълшебници на перото – Ханс Кристиан Андерсен. Поколения наред го наричат „приказник“, защото вълшебството на неговия свят докосва всичко, което заобикаля човека – природа, животни, играчки. Той разказва като приказка историята на своя живот и няма човек по света, който да не познава и да не обича приказките на Андерсен. В негова чест рожденият му ден поставя началото на Седмицата на детската книга и е обявен за Международен ден на детската книга.

На 12 април в ОДЗ „Чоконяни” – Пирдоп се състоя Карнавал на приказните герои. Поводът е седмицата на детската книга, а организацията на празника бе по предложение на учителския колектив от централната сграда.

Водеща на карнавала бе учителката Диана Каракушева, която четейки откъси от различни приказки, „изпита” малчуганите. Те показаха своите знания, отговаряйки правилно на нейните въпроси.

Децата изпълниха няколко песнички и стихчета, посветени на магията на приказките. Последва дефилето на героите – на сцената се „развихриха” няколко принцеси Елза и Ана, калинки, пеперудки, феи, Мики Маус, Пипи Дългото чорапче, ангелчета, вещици, пирати, Спондж Боб, Супермен, Спайдърмен, индианец, Котаракът в чизми, Снежанка и много други. В представянето се включиха с помощ и учителките.

Малчуганите получиха аплодисменти и похвали за артистичността и оригиналността на костюмите си. Директорът на ОДЗ „Чоконяни” Дамянка Алипиева поздрави всички за участието в карнавала и поднесе кошница, в която имаше сладки изненади за децата.

Добави коментар