Детска спортна зала „Мария Джамярова“

otkrivanezalavdg1

На 2 ноември в ДГ „Вяра, Надежда, Любов” – Златица се състоя официално откриване на мултифункционална спортна зала, построена чрез партньорската програма между община Златица и „Аурубис България”. На откриването присъстваха кметът на община Златица инж. Магдалена Иванова, изп. директор на „Аурубис България” АД Тим Курт, зам.-кметът на общината инж. Цветан Хаинов, директорът на детската градина Димитринка Стоянова, управителят на фирмата изпълнител „Трансбилд” ЕООД Иван Велин, директорът на СУ „Св. П. Хилендарски” – Златица Нели Стефанова, директорът на ДГ „Слънце” – Златица Красимира Монова, служители от ОбА – Златица и „Аурубис България”.

Официалното откриване стане с прерязване на трикольорната лента от инж. Магдалена Иванова и Тим Курт. Залата ще носи името на дългогодишния директор на детската градина Мария Джамярова.

В спортната зала гостите бяха посрещнати от децата по стар български обичай с питка и сол. Инж. Магдалена Иванова разказа пред присъстващите как се е родила идеята за изграждане на спортната зала. Идеята за изграждането на залата е на Мария Джамярова, чието най-голямо желание е било децата да имат място, в което да играят. Благодарение на социалната програма на Аурубис към община Златица тази идея е вече реалност – децата имат просторно място за игри и веселие.

otkrivanezalavdg

С приветствени думи към присъстващите се обърна и Тим Курт, който изрази своята радост от добре свършената работа. Той пожела на децата много забавление и успехи в новата мултифункционална спортна зала.

Поздравления за новата придобивка на детската градина отправи и Иван Велин. Той изрази своето задоволство, че благодарение на малката зала, децата ще имат къде да покажат наученото и да развиват своя талант.

Димитринка Стоянова изрази благодарност към ръководствата на община Златица и Аурубис България за реализирането на проекта. Тя подари на инж. Магдалена Иванова, Тим Курт и Иван Велин по една картина.

Децата от детската градина изразиха своята благодарност за новата зала с песни и танци.

Добави коментар