Ден на отворените врати в Аурубис България

aurubisotvorenivrati2016

На 15 октомври за шеста поредна година в Аурубис България се проведе инициативата „Дни на отворените врати“. Хората, които посетиха производствената база на компанията бяха студенти, роднини на работещи в него, пенсионирани служители, както и партньори на компанията.

През тази година над 300 посетители от селищата в района на Средногорието, както и от Варна, Карлово, Пловдив, Розино, Сандански, Стара Загора, Сопот, София, Троян, Търговище, Хисаря, имаха възможност да се запознаят отблизо с производствения процес на Аурубис. Те можаха да видят високотехнологичното оборудване, технологиите на работа, оптимизациите и инвестициите, осъществени от предприятието през последните години.

Посетителите бяха разделени в три групи, които бяха посрещани от ген. секретар на Аурубис Георги Николов, Мануела Тотева и Тодор Иванов от отдел „Комуникации“, Радостина Лам от отдел „Човешки ресурси“. Техни гидове в обиколката бяха Галин Манов, Диана Димитрова, Ирена Георгиева, Крум Нейков и Николай Маджаров.

Преди производствената обиколка групите бяха запознавани с историята на завода, с дейността, политиките и проектите на компанията. Представена бе и работата на четирите основни производствени звена, технологичните процеси и начина на преработка на концентрата до медни аноди, катоди и други продукти. Присъстващите бяха запознати и с основните правила за безопасност при посещение.

Обиколката на завода премина през основните производствени звена на предприятието – Металургично производство, Обогатителна фабрика, Производство сярна киселина, Рафинерия и станцията за пречистване на дъждовни и повърхностни води.

За популяризиране на инициативата от компанията направиха онлайн игра във социалната мрежа Facebook, наречена „Тръгни по пътя на медта!”. Победител в нея стана Евелина Стоянова, която спечели таблет Samsung SM-T560.

Добави коментар