Ден на отворените врати в Аурубис България

7denotvorenivrati

На 20 май за седма поредна година в Аурубис България се проведе инициативата „Дни на отворените врати“. Хората, които посетиха производствената база на компанията бяха студенти, роднини на работещи в него, пенсионирани служители, както и партньори на компанията.

През тази година над 250 посетители имаха възможност да се запознаят отблизо с производствения процес на Аурубис. Те можаха да видят високотехнологичното оборудване, технологиите на работа, оптимизациите и инвестициите, осъществени от предприятието през последните години.

Посетителите бяха разделени в три групи, които бяха посрещани от Анелия Димова – Ръководител „Човешки ресурси Югоизточна Европа“ и Тодор Иванов от отдел „Комуникации“. Преди производствената обиколка групите бяха запознавани с историята на завода, с дейността, политиките и проектите на компанията. Представена бе и работата на четирите основни производствени звена, технологичните процеси и начина на преработка на концентрата до медни аноди, катоди и други продукти. Присъстващите бяха запознати и с основните правила за безопасност при посещение.

Обиколката на завода премина през основните производствени звена на предприятието – Металургично производство, Обогатителна фабрика, Производство сярна киселина, Рафинерия и станцията за пречистване на дъждовни и повърхностни води.

Добави коментар