Делегацията от Егоревск посети пирдопската гимназия и ОДЗ „Чоконяни“

ruska_delegacia_sou_pirdop

По традиция през първия съботен ден на м. август, община Пирдоп празнува своя празник край руините на Еленската базилика. На този ден повече от десет години общинското ръководство посреща гости от побратимения руски град Егоревск. Тази година делегацията бе в състав Александър Никитин – кмет на Егоревск, Любов Сквaрцова и Наталия Гладьшева – директорки на учебни заведения в града.

На 31 юли гостите бяха посрещнати в комплекс „Борова гора”, където присъстваха на официална вечеря, организирана от ръководството на община Пирдоп, а на 1 август бяха сред почетните гости на празника на Пирдоп.

На 4 август част от руската делегация посети СОУ „С. Савов” и ОДЗ „Пека и Карло Чоконяни”. При двете посещения гостите от Русия бяха придружавани от секретаря на община Пирдоп Николина Божкова.

В пирдопската гимназия Любов Сквaрцова и Наталия Гладьшева бяха посрещнати от директора на училището Цвятко Четьов. В музикалната зала чрез мултимедийна презентация гостите бяха запознати с историята и живота на училището. В презентацията бе акцентирано върху отличните успехи на възпитаниците от пирдопското училище. След презентацията директорките бяха разведени из училището. Те изразиха своето възхищение от добрата материална база, с която разполага пирдопската гимназия.

ruska_delegacia_odz_pirdop

В ОДЗ „Пека и Карло Чоконяни” децата от смесената група с радост и трепет посрещнаха гостите и ги поздравиха с песни, танци и стихчета.

В програмата на По време на руската делегация бяха включени посещения в Старосел, Карлово е София.

Добави коментар