Двукратен световен шампион е новият треньор на детско-юношеската школа в Пирдоп

PavlinMihovОт 1 март в Спортната зала в Пирдоп ще започнат тренировките на детско-юношеската школа на Спортен клуб по тенис на маса „Пирдоп 2000”, с треньор Павлин Михов. Той е на 19 години, занимавам се с тенис на маса от 8 години. В своята спортна кариера вече има постигнати върхове – два пъти е световен шампион и един път европейски шампион по тенис на маса. Спечелил е много призови места на международни и държавни първенства. Студент е във Варненския свободен университет, специалност „Защита на национална сигурност” Има завършен курс за първа степен треньор и от една година се занима с треньорство.

По повод назначаването му за треньор на детско-юношеската школа на Спортен клуб по тенис на маса „Пирдоп 2000”, Павлин Михов даде блиц интервю за в. Камбана.

– Павлине, кое те накара да се завърнеш в родния град и да се отдадеш на треньорска дейност с деца?

– До преди един месец бях треньор на отбора „Родопа” – Смолян, но желанието ми бе да направя детски тенис. За това се върнах тук и се надявам нещата да потръгнат и да има желаещи деца.

Говорих с председателя на СКТМ „Пирдоп 2000” д-р Георги Георгиев, който изрази подкрепата си за начинанието ми. Той ме назначи за треньор на децата, тъй като целият клуб иска да има детско-юношеска школа и се надяваме нещата да се случат. Надяваме се до една или две години да имаме деца, които да печелят медали по състезания.

В момента в клуба тренират няколко деца. Идеята ми е да привлека деца от I до V клас. Ще гледам да събера по-малки деца, които да се развиват.

Ако има желаещи, които са се отказали от тениса на маса, но искат пак да тренират, нека заповядат при мен. Няма да върна никой. Отворен съм към всички деца, които имат желание да спортуват. Защото спортът най-вече е здраве.

Бих искал да благодаря на г-жа Донка Бикова – председател на Комисията по култура и спорт към ОбС – Пирдоп, която ми оказа голямо съдействие, за да бъда треньор в Пирдоп, както и на всички, които ме подкрепят. Надявам се всичко от тук нататък да върви добре, както сме го начертали. Надявам се до 2 години да имаме силен детски отбор.

PavlinMihov1

– Притеснява ли те конкуренцията в този спорт, която има в нашия район?

–  Не. Ако сме добре подготвени, няма какво да ме притеснява. Бил съм състезател 8 години. Най-важното е да се тренира сериозно. Резултатите сами ще дойдат.

– Пожелаваме ти успех!

Добави коментар