Два златни и три бронзови медала от турнира по класическа борба в Згориград

Borba_Zgorigrad

За поредна година в центъра на село Згориград се проведе традиционният турнир по класическа борба за деца, момчета и кадети.

Схватките се проведоха на открито, като сутрешните температури бяха ниски – около 8 градуса, но ентусиазмът на децата ги сгряваше. Те се радваха, че ще могат да покажат какво са научили на тренировките. Участваха 10 отбора от България и един от Сърбия, и така турнирът за първи път стана международен.

СК „Стоян Николов” Златица участва с девет състезатели при деца и момчета, като общият брой на състезателите бе 75 в четири възрастови групи.

Най-леката категория бе 24 кг, като нашият състезател Станислав Ненов, след две бързи победи с туш, завоюва златен медал.

Следващата категория до 28 кг, Кристиян Петков постигна три убедителни победи с туш и също спечели златния медал.

Георги Старошалиев се бори в кат. 32 кг и след две победи и една загуба, той се класира на трето място и бе награден с бронзов медал в подготвителната група.

Николай Алексиев се състезава в категория 50 кг, като започна с победа, но допусна и загуба и се класира на трето място.

При възраст деца, категория 38 кг, Йордан Манев загуби в първи кръг и отпадна от турнира.

В категория 42 кг, Евгени Петров също загуби в първи кръг и отпадна, а също отпадна и Алекс Киров.

Иван Петров се бори в категория 53 кг, но загуби първата среща и напусна турнира.

Във възрастова група момчета, Христомир Раев имаше благоприятен жребий и той се класира на трето място и взе бронзов медал.

Иван Нешков,

треньор

Добави коментар