Два бронзови медала за златишките борци

Borba_Oryahovo_1

Втората Лятна спартакиада по класическа борба се проведе в крайдунавския град Оряхово на 19 август. На откриването присъства Александър Томов, многократен Световен и Европейски шампион, който поздрави всички участвици им пожела успех в надпреварата.

По традиция, кметът на град Оряхово Росен Добрев откри спартакиадата, която включваше и спортовете тенис, бадминтон и шахмот. Общият брой на участнизиге леше ощоро 100 борци, като имаше и борци от клуб „Цървена звезда” Белград. По този показател спартакиадата стана международна.

СК „Стоян Николов” Златица взе участие с трима представител

При група деца Никалъс Зашев се бори добре в първата среща, но в края на схватката допусна противника му да го победи само с една точка, и за съжаление Ники рано отпадна от състезанието.

В категория тежка, наш представител бе Валентин Червенков, който има собствено тегло около 55 кг, но треньорското ръководство преценихме, че Вальо има сили да се бори с деца, по-тежки от него с 30 кг.

След като постигна победа с туш в първи кръг, във втория Валентин допуска загуба. Така в трети кръг, след още една победа, заслужено спечели бронзов медал в категория тежка.

При възраст момчета, наш борец бе Калоян тенев, който имаше да сваля 2-3 килограма. Той показа характер, като постигна 2 победи туш и една загуа от много силен борец, Калоян също спечели бронзов медал при много силна конкуренция и показа, че има потенциал и за следващите състезания.

Иван Нешков, треньор

Добави коментар