Датският посланик Якобсен посети Челопеч

 

 

На 9 октомври в община Челопеч бе посрещната делегация на Посланика на кралство Дания в България Негово Превъзходителство Сорен Якобсен. Посещението бе част от опознавателна обиколка на делегацията в страната. Кметът инж. Алекси Кесяков, председателят на Общинския съвет Николай Николов и служители от администрацията посрещнаха високите гости с «Добре дошли».

Инж. Кесяков запозна датските гости с бързото развитие на Челопеч през последните години в различните области. Той разказа за проектите в областта на спорта, туризма, културата и образованието. Той подчерта доброто сътрудничество с големия бизнес в района, в частност с „Дънди Прешъс Металс”. Кметът на община Челопеч акцентира върху усилията на ръководството и служителите на общината да създадат подходяща инфраструктура и предпоставки за бъдещо развитие на бизнеса по отношение на културата, туризма и спорта. Той отбеляза също и специалното си отношение към образованието на подрастващите и развитието на младежта в селото.

Н.Пр. Сорен Якобсен бе очарован от реализираните проекти в селото. Той изрази изключителната си удовлетвореност, че има възможност да опознае отблизо региона. Посланикът благодари на домакините за топлото посрещане и изрази готовност за бъдещи срещи. Инж. Алекси Кесяков благодари за оказаното внимание и покани госта си отново да посети Челопеч и района.

В края на срещата кметът подари на посланика сувенир – традиционната кукла-кукер, и рекламни материали. Якобсен поднесе картина на зимна Дания с пожелания за бъдещи успехи. Обиколката на делегацията продължи с посещение в детската градина в селото, която носи името на датския писател Ханс Кристиан Андерсен, и от чиято визия гостите също останаха силно впечатлени.

Добави коментар