ГСП „Спомени” с. Чавдар спечели второто място от конкурса „С песните на Ари” в Хасково

На 26 и 27 юни, в Хасково се проведе юбилейният 20-ти Национален конкурс-фестивал на старата градска песен и шлагер „С песните на Ари”, посветен на големия български тенор Аспарух Лешников – Ари.

Двудневният конкурс се проведе на сцената на читалище „Заря” и бе открит от заместник-кмета на Хасково Мария Вълчева. Изявиха се изпълнители от 18 населени места. Сред тях бе и Групата за стари градски песни и шлагери „Спомени” към НЧ „Надежда 1900” с. Чавдар, с ръководител маестро Кузман Кузманов. Журито на конкурса бе в състав доцент д-р Пламен Първанов – председател, доцент Кирил Чапликов и асистент Алия Хансе.

По регламент, ГСП „Спомени” се представи с три песни от своя репертоар „Бели ружи”, „Скитнице, поспри” и „Селско момиче”. Чавдарските сладкогласни изпълнители грабнаха второто място в категорията на групите.

На гала-концерта на лауреатите, група „Спомени” изпя своята популярна „Носталгия”, която предизвика бурните овации на публиката, а въздействието на текста и изпълнението върху присъстващите се усети в проблесналите им от емоция очи.