Група „Пчеличка“ на ДГ „Дора Габе“ Мирково с тържество за пролетта

Тържество по случай настъпилата пролет направиха децата от група „Пчеличка” на ДГ „Дора Габе” в Мирково на 28 март. Техни гости бяха родители и служители от Общинска администрация – Мирково, както и директорът Пепа Узунова.

Като истински актьори, най-напред на сцената се показа Слънчицето, а после децата показаха как се пробужда природата – с цветенцата, пчеличките и калинките. Долетя вестителят на пролетта – щъркелът, а след него и самата Пролет. Имаше и много горски животинки, които също се вълнуваха от предстоящите топли дни.

Възпитаниците на преподавателките Таня Вълева и Вени Драгнева изпълниха весели песнички, а най-забавна беше „Горска дискотека”, към която дечицата танцуваха вдъхновено като същински професионалисти.

В края на тържеството, от името на ръководството на община Мирково, малчуганите получиха изненади и подаръци: интерактивни игри, спортни пособия и лакомства. От името на родителите, в знак на благодарност, на двете учителки бяха поднесени цветя, а всички участници и гости беше осигурена и почерпка.

Снимка: Нина Христова