Група ГЕОТЕХМИН дари над 150 туи за по-зелено и по-привлекателно Буново

На 30 април в село Буново се състоя продължението на инициативата на Група ГЕОТЕХМИН „Нашето зелено утре” в община Мирково. Компаниите Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД дариха над 150 туи, които да допринесат за облагородяването на средата в селото и да го направят още по-привлекателно. На събитието присъстваха кметът на община Мирково Цветанка Йотина, кметът на кметство Буново Иван Маргитов, изпълнителният директор на „Геотехмин” ООД Доминик Хамерс, генералният директор „Производство” на Елаците-Мед инж. Стоил Димитров и зам.-генералният директор „Производство” инж. Славей Иванов, директорът на „Обогатителен комплекс” инж. Иван Кунчев, служители от компаниите дарители – Геотехмин и Елаците-Мед, жители на Буново.

„Радвам се, че днес в село Буново, продължаваме зелената инициатива на Група ГЕОТЕХМИН. Благодарение на нея в населените места на община Мирково бяха облагородени много площи. Засадена е растителност, която в бъдеще ще придава един приветлив и красив вид на нашите селища. В Буново по поречието на река Буновска, с дължина около 300 метра, засаждаме тези зелени храсти и това коренно ще промени този район. Радвам се, че заедно с компаниите работим в синхрон и винаги се отзовават, и искам да благодаря на ръководството и на участниците в днешното залесяване. Надявам се нашите съвместни дейности с дружествата от Група ГЕОТЕХМИН да продължат и в бъдеще. Искам да пожелая на всички весели Великденски празници. Това са дни на смирение и уважение, бъдете здрави и посрещайте ги с радост”, каза кметът на община Мирково Цветанка Йотина.

Своето задоволство от продължаването на програмата „Нашето зелено утре“ в село Буново изрази и Доминик Хамерс, изпълнителен директор на „Геотехмин“ ООД.

„Повечето хора знаят, че Програмата стартира през 2012 г. и сме облогородили много райони от Средногорието. Днес сме в Буново и се радвам, че по инициатива на г-жа Йотина, в програмата са включени и по-малките населени места тази година. Уважаеми г-н Маргитов, вярвам, че вашият екип ще се грижи за новите насаждения. Буново е зелен край, разположено между Стара планина и Средна гора. Надявам се с това дарение от растения селото да стане още по-зелено и по-привлекателно за живеене и за туризъм. Весели Великденски празници” – каза Доминик Хамерс.

Туите, дарени от компаниите бяха засадени по протежението на река Буновска, на паметниците на Васил Левски и на загиналите в атентата на гара Буново на 9 март 1985 г.

Гостоприемните домакини от Буново бяха приготвили и почерпка за участниците в залесяването – домашна баница и козунак.