Гергьовден – Празник на община Антон

A_praznik_2

A_praznik_1
A_praznik_3

На 6 май, Гергьовден, в центъра на Антон се събраха много жители и гости, за да отбележат за седемнайста поредна година празника на общината. Празникът започна с литургия, отслужена в храм „Св. Илия”.

Тържеството беше официално открито от кмета на общината инж. Стоян Гарчев, който поздрави присъстващите и пожела на антончани здраве, щастие и успехи.

По повод празника общинската администрация е получила поздравителни адреси от областния управител на София област Росица Иванова, „Дънди Прешъс Металс Челопеч”ЕАД, общините Златица и Асеновград, СБУ и др. В празничния ден за доброто настроение на присъстващите се погрижи оркестър „Пловдив”. Музикантите и певците повдигнаха всеобщото настроение и приканиха хората да танцуват. За най-малките също не липсваха забавления. Малчуганите се възползваха активно от разположения в близост лунапарк. Проведе се и традиционната празнична томбола, чиято награда бе агне. То бе спечелено от Станислава Тетевенска.

Празнуващите имаха възможността да опитат и от традиционното българско ястие за този ден – агнешки курбан, който цяла сутрин се приготвяше в двора на църквата. Той бе осветен от отец х. Недко Бръмбаров, а негови майстори бяха Веска Николова, Любаша Илиева, Венета Иванова, Пенчо Георгиев, Веселин Ненов, Иван Панчев и Танчо Вълков.

Добави коментар