ГЕОТЕХМИН ООД получи награда за социални инвестиции

Българската агенция за инвестиции (БАИ) връчи „Оскарите” за инвестиции за четиринадесети път и отличи най-значимите проекти, реализирани в България през изминалата 2019 година по време на церемонията „Инвеститор на годината”, която се състоя на 27 февруари в София. На събитието присъстваха вицепремиерът Марияна Николова, министрите Николина Ангелкова, Петя Аврамова, зам.-министър Лъчезар Борисов, зам.-министър Жечо Станков, представители на бизнеса, както и много посланици, търговски представители, председатели на браншови и търговско-индустриални камари и журналисти. „България в момента е носител на приза „Екип номер едно за привличане на инвестиции за Централна и Източна Европа“. Благодаря на всички Вас за това, което правите за българската икономика, за това, че инвестирате в нови технологии, за това, че давате възможност за развитие на талантите в България, за да могат те да оперират на глобалните пазари. Благодаря на всички за това, че България може да бъде показана, като сериозна инвестиционна дестинация“. С тези думи изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев приветства присъстващите гости на официалната церемония.

В срока за номинации бяха получени над 80 кандидатури от компании във всички сфери на икономиката, автомобилостроенето, информационните технологии и здравеопазването, изпратени от областни администрации, общини и др.

След дискусии и оценка по обективна методика, компетентното жури допусна до финала на конкурса 19 компании, реализирали инвестиционни проекти през 2019 година.

ДПМ Крумовград ЕАД стана носител на голямата награда за „Инвеститор на годината“ 2019, а Геотехмин ООД получи специалната награда за социални инвестиции.


Г-жа Венелина Гочева връчва плакет и награда за Геотехмин на г-н Доминик Хамерс, изпълнителен директор на дружеството

Кристален плакет и специална награда за социални инвестиции с дълготраен ефект за обществото и местните общности получи Геотехмин ООД. Доминик Хамерс, изпълнителен директор на дружеството, получи признанието от Венелина Гочева, издател и управител на Медийна група България.

„Геотехмин ООД е сред българските компании, които имат ясна визия какво да се прави през следващите 30 години. Една от каузите им е образованието, затова се радвам, че в тази сфера работим заедно и ще се радвам, ако това, което прави Геотехмин, бъде предадено на повече български компании, защото образованието ще бъде най-важното в следващите 30 години“, заяви Венелина Гочева.

Изп. директор Доминик Хамерс подчерта: „Осъществяването на социално-отговорни проекти и безвъзмездното участие в различни инициативи са много важни, защото това са инвестиции в настоящето и в бъдещето на България. Нашето дружество тази година навършва 30 г. от създаването си. Мога да посоча много изградени и възстановени от нас обекти с фирмени и лични средства, понякога и с доброволен труд – църкви, паметници, ремонт на улици в малки села, но най-вече бих искал да отбележа нашите инвестиции в сферата на образованието – стипендии за студенти, подпомагане на таланти, училища и висши учебни заведения”. Хамерс отбеляза още, че група ГЕОТЕХМИН подкрепя каузите на Българския червен кръст и редица други проекти в региони, в които дружествата развиват своята дейност, като тези проекти дават добра перспектива за хората, които живеят там.