В Чавдар бе открит център за атракционни игри

otkrivane-detska-ploshadka-chavdar

На 27 юни в м. „Св. Петка” над Чавдар се състоя откриване на нов детски увеселителен парк. Присъстваха областният управител на София област Росица Иваноава, кметовете на общините Чавдар, Златица и Антон – Пенчо Геров, инж. Магдалена Иванова и Цонка Гешева, председателят на ОбС – Чавдар Александра Мутафчийска, изп. директор на „Елаците Мед” инж. Добри Цветков, жители и гости на селото.

В своето приветствено слово Пенчо Геров заяви, че това е поредният от много проекти, които общината е осъществила в последните години и подчерта, че той е насочен към всички хора.  Кметът на общината изрази своята благодарност към проектантите и фирмата изпълнител за изграждането на детското съоръжение. В своето слово Росица Иванова, подчерта, че вече всички в България знаят, че Чавдар е „перлата на Средногорието. Тя пожела с развитието на селото то да се превърне в „диаманта на София област”.

Росица Иванова и Пенчо Геров прерязаха лентата, с което обектът бе официално открит. Отец х. Недко Бръмбаров отслужи празничен водосвет.

Увеселителният парк е изграден с европейски средства и е на общата стойност около 400 000 лв. Детският комплекс разполага с въжена градина, люлки, 12 м. стена за спортно катерене, катерушки, криви огледала и много зеленина. Изграждането на съоръжение бе завършено за по-малко от 4 месеца от фирмите „Сим Строй” ЕООД и „Екса” АД.

За да се превърне откриването на детския атракцион в истински празник, общината бе подготвила и програма. Присъстващите се насладиха на танцовите изпълнения на канго клуб „Радост” Пловдив. Програмата завърши с концерт на хип-хоп певицата Михаела Филева.

 

 

Добави коментар