В Пирдоп: Изложба-базар на арх. Димитрина Шентова

Как и дали може да рисува картини с цветя или старинни къщи един архитект, бихте могли да отговорите на въпроса си, ако посетите откритата на 16 април изложба-базар на арх. Димитрина Шентова-Тодорова. Тя се намира във фоайето на читалище „Напредък” Пирдоп и ще остане там до 25 април. Желаещите могат да разглеждат картините на арх. Шентова от 11 до 17 часа.
Ето какво още сподели с в. Камбана авторката на интересните картинни творби.

– По образование съм архитект, работила съм за големи български строителни компании, като проектант. Имах голяма кариера. От няколко години съм пенсионер. Родена съм и живея в София, но моята връзка с този край е село Чавдар. Там са корените ми, защото и баща ми, и майка ми са от там. Имам вила в селото. Лятно време обичам да ходя по гората, събирам корени и творя разни чудати форми с тях. Имам и домашни любимци, за които се грижа. Харесвам природата тук.

Рисуването – ами правя го за себе си, успокоява ме. Мои близки ме подтикнаха да покажа това, което съм създала досега. В Пирдоп, за тази изложба, донесох 90 картини. За организацията ми помогна моята приятелка Цецка Марценкова, която е от Пирдоп. Първата ми изложба беше преди три години. Надявам се на хората да им хареса, дори някои от картините вече са запазени и продадени. Обичам свежите и ярки цветове. Къщите са ми на сърце, а за цветята ме вдъхнови творчеството на Ван Гог, то е безкрайно. Не рисувам хора и лица, не е моята страст и влечение.