В община Челопеч бяха открити нови спортни площадки

Otkrivane_Sportni_Ploshtadki_Chelopech

На 26 август в двора на Спортен комплекс „Хармония” – Челопеч, се състоя официалното откриване на новоизградените спортни площадки за футбол, баскетбол и волейбол. Присъстваха кметът на община Челопеч инж. Алекси Кесяков, председателят на ОбС – Челопеч Наско Фотев, директорът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” Весислава Панджерова, директорът на ЧПГЧО – Челопеч Николай Кръстев, общински съветници, служители в ОбА – Челопеч, представители на фирмата изпълнител, жители и гости на селото.

Официалното откриване на спортните площадки започна с изпълненията на малките мажоретки от ОДЗ „Х. Кр. Андерсен” – Челопеч и детска вокална група „Средногорски звън”. Водещ на откриването бе Сашка Вътева – директор дирекция „Специализирана“ към ОбА – Челопеч, която представи повече информация за спортните площадки. Тя подчерта, че с тяхното изграждане е постигната една от важните цели на община Челопеч – създаване на благоприятни условия за спорт. Чрез новите игрища се увеличават услугите, предлагани от спортен комплекс „Хармония”, като вече в него ще може да се провеждат тренировки и състезания по футбол, волейбол и баскетбол на открито. Всички игрища са оградени с обща ограда, а помежду си имат предпазни мрежи. Футболно игрище с размери 18 х 33 м., а теренът му е с изкуствена трева и маркировъчни врати. Зад вратите е монтирана предпазна мрежа за задържане на топката в терена. Баскетболно игрище с размери 15 х 28 м. и терен със синтетична твърдо еластична настилка, положена върху подложка от бетонова настилка. Волейболно игрище е с размери 9 х 18 м., изградено със синтетична твърдо еластична настилка.

Фирмата-изпълнител на проекта е консорциум „Изграждане на спортни съоръжения в община Челопеч”, с управител Янко Шунков, а технически ръководител на обекта е Бойчо Стоянов. Общата стойност на проекта е 480 758 лв., финансирана от бюджета на община Челопеч.

В поздравителното си слово инж. Алекси Кесяков каза, че общината е изминала дълъг път, изпълнен с множество усилия, докато реализира проекта. Крайният резултат обаче показва, че усилията са си заслужавали.

Инж. Алекси Кесяков и Янко Шунков прерязаха лентата, с което откриха спортните площадки. За да върви по вода инж. Кесяков лисна менче с вода.

Сашка Вътева покани инж. Алекси Кесяков и Наско Фотев първи да изпробват футболното игрище. Те трябваше да изпълнят по 3 дузпи, като победител в двубоя бе кметът на община Челопеч.

За да стане откриването на спорните площадки в истински празник, общината бе подготвила и демонстративни двубои. На футболния терен един срещу друг се изправиха двата отбора на ФК „Мирково – Ветерани”. Учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Челопеч изиграха помежду си баскетболен мач, а волейболистите от „Дънди Прешъс Металс Челопеч” демонстрираха своите умения на волейболното игрище.

 

Добави коментар