В община Чавдар бе открит модерен младежки клуб

otkrivane_mladejki_klubChavdar
На 3 ноември в Чавдар се състоя официалното откриване на младежки клуб. Присъстваха временно изпълняващият длъжността кмет на община Чавдар Григор Даулов, новоизбраният кмет на общината Пенчо Геров, изп. директор на Дънди Прешъс Металс за България инж. д-р Илия Гърков, Константина Градева-Василева – директор дирекция „Здраве, безопасност и околна среда и връзки с обществеността” в „Дънди Прешъс Металс Челопеч”.

Помещението на младежкия клуб, което е в центъра на селото, има напълно нов облик, като то е ремонтирано, със сменена дограми, оборудвано с климатици и нови мебели. Младежите са избрали и оборудването на клуба, в който те ще могат да се забавляват с билярд, джаги, въздушен хокей, а най-атрактивна е конзолата за видео игри.

Изграждането на младежкия дом е финансирано от партньорската програма между община Чавдар и „Дънди Прешъс Металс Челопеч”, и е на стойност над 30 хил. лева. , осигурени от община Чавдар и дарителската програма на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“.

Григор Даулов приветства присъстващите и пожела на младежите да използват и да пазят новия си клуб, но и да продължат да четат книги, защото те са най-ценното знание.

Григор Даулов и инж. д-р Илия Гърков прерязаха трикольорната лента, с което официално откриха младежкия клуб. Отец х. Недко Бръмбаров извърши тържествен водосвет и освети новия клуб. За успешното приключване на обекта и бъдещото развитие на новия младежки клуб присъстващите бяха почерпени с традиционната питка и мед.

Откриването на младежкия клуб доказа още веднъж отговорността, която община Чавдар и „Дънди Прешъс Металс Челопеч” поемат към децата и младежите в селото. Освен модерно оборудвани детска градина и училище, атрактивен увеселителен парк сега младите хора от Чавдар могат да се радват и на модерен младежки център.

 

 

Добави коментар