В Копривщица: Благотворителен концерт за Белодробната болница

На 31 декември пожар опустошава белодробната болница в София,  а това са  думите на Йоана Палавеева, с които тя  апелира за помощ.

„Споделям това и ви моля за помощ, първо, защото това е болница и всеки ден има стотици хора, които се нуждаят от медицинска помощ и второ, защото директорът на болницата е баща ми. През последните няколко години аз почти не го виждам, защото той и неговият екип правят всичко възможно за тази болница. Тя се превърна в неговия живот, толкова труд е вложил в нея. В началото беше една затънала в дългове развалина. До 30.12.2019 г., те развиха почти пълния й капацитет и направиха основен ремонт, но разбира се в момента ще говоря конкретно за баща ми. За мен той е най-добрият и достоен човек, когото познам, винаги е помагал на хората, никога не е казал НЕ на някого и в момента той се нуждае от помощ НЕКА МУ ПОМОГНЕМ. През тези години работеше ден и нощ за него нямаше почивка или отпуск, липсва на цялото ни семейство и всички тъгуваме за него, защото се съсипва и точно, когато най после щеше да бъде с нас на едни от най-святите празници се случи това… Трябваше да излезне в отпуск до 14-ти януари, а сега вече трети ден спи в болницата. Знам, че всеки ден се случват и по-лоши неща и винаги може и по-зле.

Но моля ви като дъщеря обичаща баща си, който наистина е съсипан от работа, ценяща неговото здраве и нерви, нека му помогнем да оправи болницата, нека поне малко го олесним. Това е банковата сметка “BG 60 CECV 9790 10H1 0564 02 “получател СБАЛПФЗ София Област ЕООД”, ако някой има възможност нека помогне.

Моля ви споделяйте този пост.

Нека с малко помощ нашата държава стане едно по-добро място.“

Йоана е дъщеря на Директора на болницата д-р Кирил Палавеев, който е родом от Копривщица. А тези нейни думи трогват копривщенци, но най-вече децата.

Загрижени и с чисти сърца, учениците от СУ “Любен Каравелов” град Копривщица решават да направят добро и да помогнат. С помощта на своите учители, те започват акция по набиране на средства в помощ на белодробната болница. Дарителски кутии са поставени в магазини и институции в града.

На 10 януари бе организиран „Концерт – базар с благотворителна цел”. Приготвените от учениците множество кулинарни изкушения и сувенири бяха изкупени от присъстващите. Концерт на духовия оркестър при СУ „Любен Каравелов” и стиховете за добротата, които четяха рецитаторите ученици, бяха редувани с многобройните изпълнения на оркестъра.

Акцията на децата е под надслов „Добротата е най-прекрасната музика за душата”. Поради невъзможност да присъства, д-р Кирил Палавеев бе изпратил благодарствено писмо, което бе изчетено от дъщеря му. Но нищо не спира до тук. На 11 януари акцията по набиране на средства продължи на площад „20-ти Април“ с концерт на Духов оркестър към СУ „Любен Каравелов“, ДТТС „Копривщенски Богородички“ и ТК „Кръшно хоро“.

Копривщенските деца показаха, че сърцата им са пълни с доброта и съпричастност. И както се казва: „Доброто е искрицата божественост, заложена у всеки един човек.” – в тях тя е не искра, а огън.

Димитрина Орашъкова