В Аурубис стартира стажантска програма 2015

Stajanti_Aurubis2015

Традиционно и тази година, Аурубис България посрещна първите си стажанти. Това стана на 1 юли в административната сграда на предприятието, като срещата бе домакинствана от ръководител „Подбор и назначаване” Янка Захариева-Колева и Огняна Чобанова – специалист „Подбор и назначаване”.

31 от тях започват през юли месец, а още 15 се очакват през август. Стажовете са за един, два или три месеца, като всеки участник ще работи по конкретен проект и ще има свой ментор.

Част от новите стажанти са кандидати за Практикантската програма, по двете професионални направления Електро и Механо. Въз основа на обективна оценка на представянето им по време на стажа ще бъде решено на кои петима от тях да бъдат предложени практикантски договори.

Освен кандидат-практикантите, бяха посрещнати и стажанти ученици, повечето от които за първи път се докосват до реална работна среда. Стажът за тях е добра възможност да се запознаят с бизнес процесите в една успешна производствена компания и да направят информиран избор за това какъв кариерен път да изберат за себе си, след като завършат.

Трета група стажанти са студентите. Те са от различни специалности на водещи университети в България, а и в чужбина и ще имат възможност и за малко по-дълги стажове, до три месеца – време, през което работят по конкретни индивидуални проекти, под ръководството на ментори. В последните години броят на стажантите, които при добро представяне впоследствие получават предложения за работа в Аурубис непрекъснато се увеличава. През май, в Лабораториите на компанията, работа са започнали двама от миналогодишните стажанти. По време на стажа си, те са показали желание да учат и да се развиват в компанията, а това е нещо, което се цени високо. Двамата много бързо са се вписали в екипа, защото вече добре познават работната обстановка и колегите. Стажът за тях се оказва чудесна възможност за начало на професионалната им кариера в Аурубис.

Добави коментар