„Вълшебно детство“ вдъхнови млади таланти от Пирдоп

130 години от рождението на Дора Габе и Деня на поезията бяха отбелязани с поетичен конкурс в Пирдоп. Организатори бяха ученическият клуб „Рицари на дъгата” към СУ „Саво Савов” и Детският отдел на библиотеката в НЧ „Напредък”. Журито бе в състав Антоанета Кафеджиева, Евгения Димитрова и Оля Присадникова, и имаше тежката задача да излъчи най-добре представилите се измежду 31 участници в поетичния конкурс. Със свои творби се включиха ученици от НУ „Тодор Влайков”, СУ „Саво Савов” и ПГМЕ – гр. Пирдоп, а зададената тема бе „Вълшебно детство”.

 

На 2 октомври, журито обяви своите решения пред събралата се публика от малки поети и гости. Във възрастовата група 4 клас, първото място бе присъдено на Мартина Колева, втори стана Явор Нинов, а третото място зае Николета Павлова. В групата 5-6 клас, Даниела Венкова бе класирана на първо място, на второ – Светослав Джежов. Две трети места бяха присъдени на Деница Тодореова и Мариела Кузманова. В групата 7-9 клас, Никола Генчев и Николета Миндилова бяха класирани съответно на първо и второ място. Всички наградени творби бяха прочетени през публиката.

Отличията и наградите бяха осигурени от община Пирдоп и бяха връчени от секретаря Николина Божкова, която пожела на малките поети да не спират да опитват в това поприще. Думи на благодарност и окуражение бяха изречени и от трите дами от журито, които също поощриха децата да пишат и да развиват талантите си. Организаторите Росица Чернева и Захарина Бодурова благодариха на всички за участието в конкурса, като връчиха грамоти и на останалите извън класирането.

Добави коментар