Вълнуващо тържество за кръщенето на група „Приятели“ в Детска градина „Слънце“ гр. Златица

На 12 декември в ДГ „Слънце” Златица се проведе тържество по повод кръщаването на трета група в детската градина, с ръководители Евгения Гъркова и Елена Горчева. Групата ще носи името „Приятели”, а неин кръстник стана изп. директор на Аурубис България Тим Курт.

На кръщенето присъстваха 25 деца, както и кметът на община Златица инж. Магдалена Иванова, Драга Сапунджиева – координатор социални проекти и информационни центрове в Аурубис България, много родители, близки, учители и възпитатели от детската градина.

 

 

 

 

 

 

 

Тържеството, по сценарий на двете млади преподавателки, бе първа сценична изява не само за тях, а и за децата от групата. В спектакъла, малките приятели показаха добра актьорска игра, песни, танци и стихчета. Началото бе поставено с танц на снежинките, а след тях на сцената се представиха децата, преобразени в ролята на животни – Мечо, малка катеричка, Зайо Байо и Косе Босе. Тържеството продължи със стихчетата и танците на момиченцата, които бяха копия на популярната анимационна героиня Елза от едноименния филм. В края на представлението присъстващите се насладиха и на изпълненията на седемте джуджета и Снежанка.

Кръщаването на групата бе направено от отец Йордан Георгиев, който извърши водосвет и поръси децата и кръстника за здраве.

Поздравления за труда и усърдието на децата и учителките отправи Тим Курт. Той подари на всяко едно дете книжка с приказки.

Поздравления към децата отправи и инж. Магдалена Иванова, която подари на групата табелка с името „Приятели”, а всяко едно дете получи малко лого.

Директорът Красимира Монова изрази благодарности към Тим Курт и Магдалена Иванова за тяхната подкрепа към детската градина. Тя изрази също и своето възхищение от прекрасния спектакъл на група „Приятели”.

 

От своя страна преподавателките Евгения Гъркова и Елена Горчева подариха на малчуганите коледен подарък. Родителите поднесоха подарък на преподавателките и кръстника на групата.

В края на тържеството децата получиха и специален подарък – торта. Всяко едно от тях получи и лакомства.

Добави коментар