Вълнуваща среща с писателката Ангелина Жекова

СУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Златица

 

 

 

 

 

Вълнуваща среща между детската писателка Ангелина Жекова и ученици от вторите класова на СУ „Св. П. Хилендарски” Златица се проведе на 4 декември. В пълната докрай малка зала в читалището, авторката на химна за народните будители бе изненадата от сърцатото изпълнение на малките си приятели. Ангелина Жекова гостува в града по покана на ръководството на училището и по повод патронния празник на учебното заведение на 7 декември. Учителката Венета Каменова направи кратко представяне на известната писателка. Изненадите за нея продължиха, когато учениците направиха кратък рецитал с нейни стихове и произведения.

През цялото време, децата с интерес слушаха авторката и отговаряха на нейните въпроси и гатанки, допълваха строфите на нови стихотворения.

Ангелина Жекова е написала десетки книжки със стихотворения, гатанки, римувани приказки, има и стихосбирки за възрастни. Дълги години работи като преподавател по детска литература в Полувисшия институт за начални и детски учители – София. Автор е на много текстове за детски песни по музика на композиторите Борис Карадимчев, Петър Льондев, Парашкев Хаджиев, Красимир Милетков. Нейни стихове са включени в учебниците по български език и литература за началния курс. Тя е един от авторите на буквара за първи клас, по който се ограмотяват децата в Златица.

В края на среща учениците имаха възможността да си закупят нейни книжки с автограф.

Добави коментар