Вълнуваща среща на Випуск 1989 на ТМСС „Ернст Телман“ гр. Златица

Есен е! Навън е прохладно, а навред пъстро и приятно. Отдавна отшумяха абитуриентските тържества и наборни срещи. Но за старите  приятели и атрактивни личности, сезонът няма значение.

За випуск 1989 на ТМСС „Ернст Телман“ гр. Златица, 2019-та е годината, в която се навършиха 30 години от завършване на средно образование. По този повод на 5 октомври 2019 г., в двора на любимото училище се събрахме възпитаниците на г-жа Снежана Джамярова – курсов ръководител на IV “а“ курс. Преди 15 години, на централно място засадихме едно малко зелено храстче. Сега в основата на вече 4-5 метрова Туя поставихме надпис за поколенията, с което се надяваме нашия пример да последват и други възпитаници на техникума и професионалната гимназия (ПГ) в Златица. Г-жа Донка Георгиева, също възпитаник, а сега и преподавател в училището запозна присъстващите с перспективите за развитие на ПГ “Златица“. Под звуците на училищния звънец, тя ни покани да влезем в класната стая (по наше време кабинет по техническо чертане и други дисциплини преподавани от г-жа Джамярова). Много спомени се върнаха в съзнанието ни и изпитахме дълбока носталгия по отминалите години. Години, в които имаше уважение и респект към преподавателите. Това са хората, които положиха основите на нашето образование и възпитание, за да можем ние да се реализиаме успешно в живота като личности и професионалисти всеки в своята област.

След като направихме множество снимки за спомен, се отправихме към ресторант „Средногорие“, където Стиляна Самарджиева ни посрещна с питка и сол за „Добре дошли“. Последва кратко представяне от страна на присъстващите 28 връстници – вече семейни хора с деца, а някои от тях и с внуци. Изживяхме много емоционални моменти, аплодирахме постиженията на наши съученици, вдигахме наздравици, отправихме пожелания …

За доброто настроение допринесе и великолепната певица Ваня Вълкова и нейният колега от оркестър „Козари”, клавиристът Петър Стоянов. Така неусетно отмина една прекрасна вечер, която ще коментираме и ще помним дълго. Разделихме се с добри пожелания и с надежда, че по-често ще се срещаме през идните години.  

Благодаря на всички присъстващи, че уважихте нашия юбилей!

                                                                                        Иванка Стоянова

Снимки: Дияна Стоянова