Възрастна жена от Пирдоп е била измамена по телефона

 

Възрастна жена от Пирдоп е била измамена по телефона.

Около 16.25 часа на 30 октомври 73-годишна жена от Пирдоп сигнализирала в полицията, че е била въведена в заблуждение по телефона от непознат мъж, представил се за инспектор от криминална полиция, че е необходимо да съдейства за залавянето на телефонни измамници. В резултат на проведения разговор и изпълнявайки инструкциите на мнимия криминалист, пострадалата увила във вестник сумата от 4400 лева и ги пуснала в кошче за смет в близост до дома си. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 209 от НК.

 

ВНИМАНИЕ!

ОДМВР- София ОТНОВО горещо предупреждава гражданите ДА НЕ СЕ ПОДДАВАТ на провокации за предоставяне на парични средства във връзка с провеждаща се полицейска операция за залавяне на извършители на престъпления. 


Ако на телефона си получите обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител и Ви помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта  трябва „само“ да предадете всичките си налични спестявания и златни накити, то спрямо Вас се извършва опит за измама!

ПОЛИЦИЯТА НЕ ТЪРСИ СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ГРАЖДАНИТЕ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ФУНКЦИИТЕ СИ!

 

Пресцентър на ОДМВР-София

Добави коментар