Втори велопоход Златица

ТД „Свищи плаз 2013“ гр. Златица

На 17 ноември 2018 г. младите планинари от Туристическо дружество „Свищи плаз – 2013“, гр. Златица проведоха своя втори велопоход по маршрут гр. Златица – местност „Борова гора“ и обратно.

Децата се събраха в двора на СУ ”Св.Паисий Хилендарски” и след кратък инструктаж включващ правилата за движение по пътищата с велосипед и за безопасно колоездене в група се отправихме на велопътешествие.

Групата потегли по предварително планирания маршрут, като за безопасното преминаване по него се погрижи патрул от РУ-Пирдоп. Използваме случая, за да изкажем искрена благодарност за съдействието и отзивчивостта на сержантите.

Студеното време не помрачи емоциите и адреналина. Когато пристигнахме при хотел „Борова гора“ децата се порадваха на животните в зоокъта към едноименния хотел. Сетне се отправихме на опознавателна обиколка в местостта, по която някога е минавала границата между Източна Румелия и Княжество България. Направихме си пикник на една от беседките по екопътеката и се насладихме на гледката към заснежните върховете на Стара планина. После се поехме по обратния път като се всеки от участниците изказа своето желание за дестинация при следващото ни вело приключение.
Пожелаваме здрава и успешна Нова 2019 година на всички планинари и специално – на ученическите групи по туризъм нови интересни маршрути!
До нови срещи!

Туристическо дружество „Свищи плаз 2013“ – гр. Златица

 

Добави коментар