Взривена бе колата на Пламен Господинов – бивш зам.-кмет на община Пирдоп и кандидат за кмет на община Златица

Vzrivena_Kola_PG

На 17 ноември вечерта, силен взрив и последвал пожар унищожиха лек автомобил „Сеат Ибиза”, собственост на Пламен Господинов, бивш зам.-кмет на община Пирдоп и кандидат за кмет на община Златица в изминалите местни избори. Инцидентът стана около 20:30 часа пред дома на Господинов в Пирдоп. Пожарът е засегнал и част от фасадата на къщата.

На място следователите са открили четири малки газови бутилки, за които се предполага, че са заляти със запалима течност. По случая тече разследване. Образувано е досъдебно производство за палеж по чл. 330 от НК.

За щастие, при инцидента няма пострадали хора, а щетите са само материални. Органите на реда са огледали местопроизшествието и работят по случая.

Ето какво разказа пред в. „Камбана“ Пламен Господинов:

– Снощи /17 ноември/, към 20:15 ч. имаше страшен гръм. Излязох и гледам, че колата ми гори. Всички съседи бяха излезли. Извадихме маркучи и започнахме да гасим колата. Извикахме пожарна, но докато дойде, колата почти изгоря. Фасадата на къщата се бе подпалил и започнахме да гасим пламъците по къщата.

След като угасихме пламтящата кола, забелязахме четири малки газови бутилки, които бяха взети от следствените органи. Пожарникарят обясни, че те трябва да се запалят, за да достигнат висока температура и да се взривят.

За щастие няма ранени. Съседите имат малко дете и добре е, че не се е случило колата да се взриви, докато се прибират в къщи.

През целия ден се движих с тази кола, подготвях я за зимата. Изглежда моите опоненти са ме проследили, за да разберат къде живея. На никого не съм направил нищо, нито съм се сбил с някой, нито съм обидил някой. Изглежда, че някой се опитва да ме сплаши. Ако бе за нещо друго, ударите щяха да бъдат върху мен.

На фона на цялата терористична ситуация в света е недопустимо в Пирдоп да се случват подобни неща.

Добави коментар