Бронзови медали за Цанко Асенов и Станислав Ненов от турнира в Самоков

СК „Стоян Николов” Златица

 

На 23 ноември за поредна година гр. Самоков бе домакин на турнира по класическа борба в за деца и момчета. В надпреварата участие взеха 160 състезатели от 18 клуба по борба от България и един отбор от Гърция. СК „Ст. Николов” Златица участва с пет борци в двете възрастови групи.

Най-малък на години и килограми бе Станислав Ненов, който се бори в кат. 30 кг за деца. Стаси бе с пет килограма по-лек и с три години по-малък от своите противници, но след три победи и една загуба Станислав спечели бронзов медал в тази категория.

Кристиян Петков загуби в първи кръг и отпадна от надпреварата.

В категория до 38 кг. деца Евгени Петров също претърпя загуба още в старта на турнира и отпадна.

Цанко Асенов се бори в кат. тежка за деца и след една победа и една загуба, той трябваше да се бори за бронзовия медал. В много тежка схватка, Цанко успя да победи борец, който тежеше 136 кг., а Цанко тежи 90 кг. Нашият представител постигна технически туш и завоюва бронзов медал от турнира.

Във възраст момчета Йордан Манев трябваше да се бори също за третото място в кат. 44 кг. Данчо започна силно, поведе в първата част убедително, но във вторите две минути от схватката той позволи да бъде победен и така не успя да спечели медал и остана на пето място.

 

Иван Нешков,

треньор

Добави коментар